Connect with us

Hírek

Törékeny, szőke lány a nyári éjszakában

Rákóczi Antal, Tatár Bianka, Berta János szaxofon, Balázs Csongor

Szerdán este Tatár Bianka és három zenésztársa tartott nagysikerű pódiumestet a Vízi Színházban Nyári éjszakák címmel. A kellemes nyáresti dalok témája mi lehetne más, mint a szerelem, a hold és a csillagok, vagyis egy nyári este kellékei. Az este házigazdája Domján Balázs a Gallicoop vezérigazgató-helyettese bemutatta a művészeket és ismertette az este „kínálatát”. Az elhangzott dalok a Romantika, a Különös éjszaka volt, az Engem nem lehet elfelejteni, Kozma József Hulló falevele. A legszebb tévedés, a Szeretlek én…., Ezt a nagyszerelmet tőled kaptam én (prózában) majd a Május éjszakán, a Bolyongok a város peremén. Az est végére a Surda-dal, amit Biankától magyarul, Berta Jánostól szerbül hallhattunk. Berta János szaxofon szólói nagyon jól szóltak. A dalok közben Simonyi Imre, József Attila, Ady Endre, Juhász Gyula, Ruttkay Éva, Lesznek Anna, Jónás Tamás és Sárosi Árpád versei, prózái hangoztak el.

Tatár Bianka mintha csak egy kisebb társaságban lenne, úgy mondta el azokat a mondatokat, énekelte el a dalokat. Festetlenül, mezítláb, kedvesen, természetesen, mintha egy vízparti, (Körös-parti), nyári estén barátok között lenne. Minden pátosz nélkül. Zenésztársai: Balázs Csongor gitár, ének, Berta János szaxofon, furulya, ének és Rákóczi Antal ütőhangszerek, de mindannyian a zene mellett sok egyéb tevékenységet folytatnak (színész, bábszínész, hangtechnika, grafika, asztalos, díszletkészítés, pantomim, bohóc-doktor alias Jimmy bohóc), de minden a színház körül forog.

A nyári este Tatár Bianka és az élőzene miatt is tökéletesre sikerült. A közönség nem engedte el a művészeket ráadásdal nélkül, amit végig tapssal kísért. A dal után percekig tartó tapssal köszönte meg a nagyon kellemes nyári estét.

Kiemelt

Bronzérmes ifik

Hírek

Művészetek színes kavalkádja a Gyakorlóiskolában

Hírek

Gruner Benedek (Fotó: Babák Zoltán) Gruner Benedek (Fotó: Babák Zoltán)

Mozgalmas hétvégéje volt a szarvasi teniszezőknek

Hírek

Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM) Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM)

Színes sokszínű nyár! avagy Kövesd a szarvast…

Hírek

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect