Connect with us

Hírek

Megérkeztek a gólyák a Vajdába

Ebben a tanévben is gólyatáborba vártuk a kilencedikeseket augusztus 26-28-ig. Az ismerkedésre és a gimnázium megismerésére szánt három napon a résztvevők nagy létszáma miatt több csoportban zajlottak a különböző programok.

Az első napon a leendő kilencedikesek az igazgatónő köszöntője után átvonultak az Újtemplomba, ahol Szuhaj György tanár úr beszélt a templom történetéről, és bemutatta építészeti sajátosságait.  Ezután a toronyból csodálhatták meg a kitűnő panorámát, Szarvast és a környező ipari parkot, és a szántóföldeket.

A leendő kilencedikes osztályok ismerkedtek a gimnázium épületével, majd közös játék következett az udvaron, amit további ismerkedős játékok követtek az osztálytermekben.

A második napon a városismereti csapatversenyen véletlenszerű válogatás alapján kialakított csapatok városunk történeti és kulturális nevezetességeit tanulmányozhatták. A legügyesebbek jutalomban részesültek.

Ebéd után a vízitelepen kenuzás következett, illetve számháború az Erzsébet ligetben.

A harmadik napot az önkormányzati üdülőben töltötték. Osztályonként csapatépítő játékokat játszottak, Molnár Béla tanár úr vezetésével tettek egy sétát a történelmi emlékúton, illetve a DÖK és a 12. évfolyam tanulói által rendezett játékos sorversenyen mérték össze tudásukat és ügyességüket a kis Gólyák.

A programokon részt vettek az osztályfőnökök és a 9. évfolyamon tanító tanárok. A tanulók megismerhették azt a színteret, ahol az elkövetkező 4 évet töltik majd, megkezdődött az osztályok közösséggé formálódása, és mindemellett kellemes, vidám és változatos három napot tölthettek együtt a tanulók tanáraikkal.

Dr. Laukóné Adamik Edit

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Új szabadulószobával indítja a szezont a Pepi-kert

Szarvas

Paulik Ádám varázslóbemutatót tart, majd a háta mögé, középre emel (Fotó: Babák Zoltán) Paulik Ádám varázslóbemutatót tart, majd a háta mögé, középre emel (Fotó: Babák Zoltán)

Az első szezon végére összeállt a futsalcsapat

Sport

Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Polgármesteri tájékoztató a koronavírussal kapcsolatos pánikhangulat megelőzéséről

Szarvas

Fotó: Molnár Ábel Fotó: Molnár Ábel

Két mexikói vulkán tetején lobogott a szarvasi zászló

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2015. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect