Connect with us

Hírek

Vajda-gála: Vidáman köszöntötték a tavaszt a gimisek

Ebben az évben is izgalommal teli készülődés előzte meg a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban a 2017. április 6-án megrendezett hagyományos eseményt. A tavaszköszöntő diákgála a Cervinus Teátrumban került megrendezésre.

A műsorszámok között volt ének, hangszeres zene, aerostep és aerobik, szavalat, színdarab és még sorolhatnánk. A tanulók most más oldalukról mutatkozhattak be, egymásnak egymás előtt. Sokan hosszú évek óta a tanulás mellett a művészeti alapiskolában vagy éppen valamelyik sportegyesületnél keményen gyakorolnak, edzenek. Mások kiválóan szerepelnek különböző humán tanulmányi versenyeken. Ezért is fontos számukra, hogy ezt az oldalukat is bemutathassák. A gálára néhányan már több hónapja készülnek, hogy az előadott műsorszám a lehető legmagasabb szintű legyen. A csütörtöki délután ezért is volt olyan jelentős esemény.

A vendégeket Kitajkáné Szántai Mária igazgatónő köszöntötte, majd átadta a szót Lázár Zsolt esperes úrnak, aki hangsúlyozta a gimnazisták sokoldalúságát. Ezt követően Földesi Zoltán főtanácsnok úr beszélt a művészetek, a kellemes és hasznos időtöltés fontosságáról, majd Babák Mihály polgármester köszöntötte frappánsan a diákokat.

A műsorszámok sorát a néptáncosok nyitották meg mindjárt jó hangulatot teremtve, majd a folyatásban egy Balassi Bálint vers következett, amelynek parafrázisát is megnézhették a nézők egy háromfős „társulat” előadásában, akik nem mellesleg ezzel a darabbal megnyerték a szeghalmi „Keresem ősöm udvarát…” című középiskolás irodalmi versenyt is.

Az aerobikosok egyéni gyakorlatot és több formációt is bemutattak. A hip-hop művelőinek nem volt szerencséje, a nagy formáció nem fért el a színpadon, ezért csak egy rögtönzött trió adott ízelítőt nem kevés profizmussal.

Az énekkar is remekelt, kedvenc meséik betétdalaiból állítottak össze egy csokrot, és mindezt hangszeres kíséret színesítette. Szavalóink és énekelni szerető diákjaink is bemutatkozhattak, valamint ismét fellépett a Vajda Band, most egy könnyűzenei szórakoztató programmal, majd előkerült a sok hangszer mellett a citera is.

Színjátszóink az elmúlt héten a békéscsabai Ádámok és Évák középiskolai drámaversenyen két díjat is kaptak, a gála pedig jó alkalom volt arra, hogy bemutassák Líra király történetét iskolatársaiknak is.

Kellemes hangulatban repült az idő, észre sem vettük a majd’ két óra elteltét. A színpadon sikerült szépen feldíszíteni a színházi díszletet, amit kéretlenül is megkaptunk, és igyekeztünk a magunk oldalára fordítani.

Több tanulónk már most tervezgeti, hogy mivel fog fellépni a következő gálán, így elmondhatjuk, hogy a rendezvény sikeres volt és elérte a célját.

Dr. Laukóné Adamik Edit szervező

Kiemelt

Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva)

Babák Mihály szerint jó konstellációjú képviselő-testület alakult ki

Politika

Újabb diákolimpiai érem, ezúttal kötöttfogásban

Sport

Fotó: Rácz István Fotó: Rácz István

Tejfeldolgozó üzemet avatott a Szarvasi Agrár Zrt.

Gazdaság

Mindhárom polgármester maradt

Politika

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect