Connect with us

Hírek

Aranybojtár – a korszerű mese

Kedden este a Vízi Színház színpadán Jantyik Zsolt zenés, felnőttek részére készült meséjét, az Aranybojtárt láthatták az érdeklődők., amit felnőtt nézőknek ajánlott a szinopsis A felnőtt tartalomnál nem kell rosszra gondolni, mert ez kizárólag a mese politikai töltetét jelenti: a szerző mai mesét írt Petőfi János vitéze után szabadon. „A mesében minden megtörténhet, a mesében kötelező az igazmondás. Azok lehetünk benne, akik szeretnénk, és a legfontosabb: álmodhatunk!” – írja a szinopszis. Az előadás a Csokonai Színház és a Nagyerdei Szabadtéri Színház koprodukciója, amelyet Fekete Péter rendezett.

Az előző évben koncertszerűen dolgozták fel a mesét, Ezüstbojtár címen láthattuk itt, a Vízi Színházban. Akkori emlékeimben a dalok nagyszerűsége maradt meg.

Fekete Péter rendezése látványosabb volt az elmúlt évinél. A rendező a hatalmas ledfalra vetítette a nagyon szép grafikával készült szöveget. Ezzel a régi diavetítés hatását keltette. Így a szöveg sokkal nagyobb hangsúlyt kapott, mert nemcsak a mesélő, Horányi László hangját hallottuk, hanem olvashattuk is. Fekete Péter másik nagyon jó gondolata a két artista fiú által eljátszott Jancsi, és talán, Bagó?, valamint Iluska, akiket megjelenítettek a színpadon. Vagyis a Jászai Mari-díjas rendező a szíve csücskét csempészte bele az előadásba: egy kis cirkusz-színházat mutatott meg a közönségnek, ahol elsősorban akrobatikus elemeket láthattunk.

Az előadás ötvözte a látványos színpadképet és az igényes szöveggel elhangzó hatásos zenét, az utóbbi kettő a PG csoportra jellemzően.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Kiemelt

Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Polgármesteri tájékoztató a koronavírussal kapcsolatos pánikhangulat megelőzéséről

Szarvas

Fotó: Molnár Ábel Fotó: Molnár Ábel

Két mexikói vulkán tetején lobogott a szarvasi zászló

Szarvas

Partneriskolai megállapodást kötött a Vajda a Ludovikával

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Horgolásban mindig lehet valami újat tanulni

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2017. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect