Connect with us

Hírek

Aranybojtár – a korszerű mese

Kedden este a Vízi Színház színpadán Jantyik Zsolt zenés, felnőttek részére készült meséjét, az Aranybojtárt láthatták az érdeklődők., amit felnőtt nézőknek ajánlott a szinopsis A felnőtt tartalomnál nem kell rosszra gondolni, mert ez kizárólag a mese politikai töltetét jelenti: a szerző mai mesét írt Petőfi János vitéze után szabadon. „A mesében minden megtörténhet, a mesében kötelező az igazmondás. Azok lehetünk benne, akik szeretnénk, és a legfontosabb: álmodhatunk!” – írja a szinopszis. Az előadás a Csokonai Színház és a Nagyerdei Szabadtéri Színház koprodukciója, amelyet Fekete Péter rendezett.

Az előző évben koncertszerűen dolgozták fel a mesét, Ezüstbojtár címen láthattuk itt, a Vízi Színházban. Akkori emlékeimben a dalok nagyszerűsége maradt meg.

Fekete Péter rendezése látványosabb volt az elmúlt évinél. A rendező a hatalmas ledfalra vetítette a nagyon szép grafikával készült szöveget. Ezzel a régi diavetítés hatását keltette. Így a szöveg sokkal nagyobb hangsúlyt kapott, mert nemcsak a mesélő, Horányi László hangját hallottuk, hanem olvashattuk is. Fekete Péter másik nagyon jó gondolata a két artista fiú által eljátszott Jancsi, és talán, Bagó?, valamint Iluska, akiket megjelenítettek a színpadon. Vagyis a Jászai Mari-díjas rendező a szíve csücskét csempészte bele az előadásba: egy kis cirkusz-színházat mutatott meg a közönségnek, ahol elsősorban akrobatikus elemeket láthattunk.

Az előadás ötvözte a látványos színpadképet és az igényes szöveggel elhangzó hatásos zenét, az utóbbi kettő a PG csoportra jellemzően.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Kiemelt

Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva) Arnóczki Csaba, Gajdos Attila és Pósa Zsolt (Fotó: Hegedűs Éva)

Bemutatkoztak Pósa Zsolt és Arnóczki Csaba György jobbikos képviselőjelöltek

Politika

Timkó János (Fotó: Valló Zoltán) Timkó János (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe az álszent, csaló, szerepében Timkó János

Szarvas

OB II-es csapatunknak lezárult a teniszévad

Sport

Újraéled a tradicionális kardvívás Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

2017. június
h k s c p s v
« máj   Júl »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategóriák

Friss

Connect