Connect with us

Hírek

Rómer Ilona: Ma kell jól éreznünk magunkat!

Babák Mihály, Rómer Ilona és Rózsavölgyi Mihályné
Babák Mihály, Rómer Ilona és Rózsavölgyi Mihályné

Bohák Norbert, a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola növendékének gitárjátékával kezdődött Rómer Ilona “Élj a fényben! című kiállításának a Szeparéban tartott megnyitója a Cervinus Művészeti Fesztivál nyitánya előtt. Őt Czifra Magdolna Ilikének ajánlott versével követte, aminek stílszerűen az “Élj a fényben!” címet adta.

Babák Mihály polgármester Rómer Ilonával kapcsolatos személyes érzéseit foglalta össze.

– Ili azaz az ember… Művésznő, az vagy, aki mindig mosolyogsz – fordult az elmaradhatatlan kalapjai egyikében mosolygó művésznő felé. – Az ember nem közelíthet felé úgy, hogy nem mosolyog, mert nála kötelező mosolyogni. Az emberre sugározza a jókedvét. Olyan ember, aki azzal amit csinál, igyekszik nekünk is jó kedvet csinálni. Jó kedvre deríteni minket, megemelni szívünket, lelkünket, és ez a festményein is így van.

A képek azért kapták az “Élj a fényben!” címet, mert szerette volna, hogy azt sugározzák az emberek felé, hogy a meleg színek és az érdekes formák a szeretetet hordozzák magukban.

– Aki ránéz ezekre a képekre, szeretetben és a fényben éljen! Nem kell mindig nagy dolgokra gondolni. Mindig arra kell gondolni, hogy a mai nap szép legyen, mert ahogy telnek a napjaink, az évek, előbb-utóbb mindenki egy más helyre fog költözni, ahol már nem mondhatjuk, hogy holnap. Ma kell megvalósítanunk magunkat, ma kell jó éreznünk magunkat, ma kell megenni azt a finom ételt, nem foglalkozva az alakokkal, vonalakkal, ma kell meginni azt a finom italt, vagy netán elszívni egy szál cigarettát! Ma kell jól érezni magunkat! Ha ránéznek ezekre a képekre, remélem ezek ezt sugározzák felétek, önök felé! – foglalta össze irigylésre méltó hedonista életfilozófiáját Ilike.

A megnyitó végén színezőket, kifestőket sorsolt ki, illetve egy festménye is új gazdára talált, amit a Körös TV épp szolgálatban levő operatőre vehetett át.

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Horgolásban mindig lehet valami újat tanulni

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Szarvasi sportolót támogatnak a Négy évszak futóverseny bevételéből

Sport

Samut Tamás Gergő és Pálinkás Tamás (Fotó: Hegedűs Éva) Samut Tamás Gergő és Pálinkás Tamás (Fotó: Hegedűs Éva)

Jobbik: A szarvasiak választ várnak a luxusautó-vásárlás ügyében

Politika

A “Szarvasért” Alapítvány felhívása rajzversenyre

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2017. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect