Connect with us

Hírek

Ruzicskay György követői állítottak ki az alkotóházában

A 25 résztvevő zömében Szarvasról és környékéről, Békésszentandrásról, Csabacsűdről, Kondorosról érkezett, de jöttek Budapestről, valamint Szlovákiából és Erdélyből is a 12. alkalommal megrendezett Művészetek nyári táborába, árulta el a megnyitón Terhesné Szekera Ilona. Minden évben érkeznek új alkotók. A kor a legfiatalabbaktól, egy 7 éves kisfiútól és egy 10 éves kislánytól a nyugdíjasokig terjedt, folytatta egy kis statisztikával a még júliusban lezajlott tábor szervezője, aki a Tessedik Sámuel Múzeum és a Ruzicskay Alkotókör nevében köszöntötte a megjelenteket az akkor született képekből összeállított kiállítás megnyitóján.

Az önkormányzat részéről Giricz Katalin az egyre professzionálisabb rendezést, és az ennek következményeképp egyre duzzadó létszámot méltatta, majd egy-egy Cyprian Norwidtól, Csitáry-Hock Tamástól és Dosztojekvszkijtől művészetekről vett idézettel fejezte ki gondolatait, végül a II. vatikáni zsinat művészekhez intézett felhívásával nyitotta meg a kiállítást.

A 25 alkotónak az idén is Korbely István festőművész mutatott irányt, de egy nap erejéig Rómer Ilike instrukciói segítségével kirándulást tehettek az akvarell világába.

A zene és az irodalom kéz a kézben járnak a képzőművészetekkel. A megnyitón is így volt. Most Turna-Barát Tamás révén néhány dal, Sarfenstein Ditta jóvoltából egy Márai Sándortól Az alkotásról szóló próza volt jelen festmények között.

Kiemelt

Fotó: Valló Zoltán Fotó: Valló Zoltán

Egy nő, három férfi

Cervinus Teátrum

Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán) Farkas János gólja (Fotó: Babák Zoltán)

Gyenge játékkal is hoztuk a kötelezőt

Sport

Lendületben a HC Szarvas kézilabdázói

Sport

Ruzsinszki György és Székely Csaba Ruzsinszki György és Székely Csaba

A Székely Budo-Sport támogatja a szarvasi karatésokat

Sport

Hirdetés

Archívum

2017. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Kategóriák

Friss

Connect