Connect with us

Subscribe

Békésszentandrás

A két kihagyott büntető megbosszulta magát

Két szomszédvár, a Csabacsűdi GyLSE és a békésszentandrási Hunyadi játszotta felsőházi mérkőzését vasárnap délután. A három pontot egy szerencsés gólnak köszönhetően a vendégek vihették haza.

A tempós első félidő után a második inkább dráma volt, mint foci. A hazaiak a második félidő 10. percében kaptak egy büntetőt. A labda mögé Nymecsok Mihály állt, de Légrádi Attila jól érezte meg, hová kell vetődnie, és hárított. A 70. percben a csabacsűdiek gólvonalán guruló labdára a hátvéd Borgulya János csabacsűdi kollégájával, Sovány Pállal rajtolt, de csak a kapu mellé sikerült tolnia.

A kihagyott büntető a 78. percben megbosszulta magát. Hudák Roland kapuja előtti kavarodásban egy közepesen erős lövés megpattan Sovány Pálon, át Roli felett, és be a hálóba (0–1).

A 79-ben Viszkok Gábor érkezett meg a tizenhatoson belülre, ahol a kifutó Légrádi elkaszálta. Fűri Imre játékvezető – immár egy félidőn belül másodszor – a Hunyadi kapuja előtti 11-es pontra mutatott. A csabacsűdiek nagy műgonddal igyekeztek a labdát a pontot helyettesítő lyuk szélén megállítani úgy, hogy a komoly kertészeti munkákkal járó műveletet ellenőrző Fűri játékvezető is elfogadja. A büntetőnek Endrefalvi Erik futott neki. Alányúlt a labdának, majd alóla a büntetőpontot jelző meszet a kapuba rúgta úgy, hogy a kevésbé érzékeny katonai műholdak is kimutaták a fehér felhőt, a focilabda viszont a felső sarok felett legalább egy méterrel a labdafogó hálóba zúgott.

Csabacsűdi GyLSE – Békésszentandrási HMSE 0–1 (0–0)
Csabacsűdi GyLSE: Hudák Roland – András Attila Xavér, Nyemcsok Mihály, Sovány Pál, Bertók Gergő – Gilik Attila – Kasik Márk (86′ Sonkoly Lajos) – Endrefalvi Erik, Sándor János, Kiss Gábor (56′ Viszkok Gábor), Bobvos Richárd (67′ Mochnács Tamás)

Békésszentandrási HMSE: Légrádi Attila – Kozák Balázs, Szabó Máté, Borgulya János, Tasi Norbert – Lovas Attila (77′ Uhljár Szabolcs), Sajben Gábor, Lós István (89′ Olasz Imre) Filyó Tamás, Virág Imre (71′ Dernovics Tamás), Gulyás Ádám (Kasnyik Dávid).

Jók: Hudák Roland, Sovány Pál, Kasik Márk, ill. az egész csapat, de Borgulya volt a mezőny legjobbja.

Úgy léptek pályára, ahogy kell egy ilyen szomszédvári rangadón a hazaiaknak, kezdte meglehetősen csalódottan a mérkőzés után szokásos összefoglaló nyilatkozatát Sonkoly Lajos játékos-edző. Már az első percben gólt szerezhettek volna, és kimaradt néhány helyzet is. Véleménye szerint a játékban jobbak voltak, jó támadásokat vezettek, illetve a védelmüket is magabiztosnak látta. Kiemelte Hudák Roland kapusteljesítményét, aki nagyon magabiztosan védett.

Aztán jött a második félidő a két kihagyott büntetővel.

– Óriási csalódS a második félidő, hogy a csapat kihagy két tizenegyest, utána, ha nem is egy klasszikus öngóllal de mégis öngóllal, mert saját magunkról pattant be, kikap hazai pályán 1-0-ra. Elfogultság nélkül mondom, hogy nem érdemelt ez a csapat vereséget, sőt én úgy gondolom, hogy mi tettünk többet a győzelemért – jelentette ki Luigi, aki reménykedik az előző hetek szép sorozatának folytatásában, amivel feledtetni tudnák ezt a verséget.

A jövőhéten a csabacsűdiek szintén a felsőház második felében tartózkodó Mezőberényhez utaznak.

Nagyon készültek a mérkőzésre, de egész hétre kitartó sérülések miatt csak a hétvégére állt össze a csapat, mondta a vendégek mestere, Varga László.

– A játékosok megfogadták azt, hogy próbálják lezárni a területet, ne tudjanak mögéjük bekerülni. Ez sikerült is. Végül egy szerencsés góllal megnyertük a mérkőzést – nyilatkozta a szentandrásiak edzője jókedvűen.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Régen állt fel ilyen erősen a szentandrási sakkcsapat

Békésszentandrás

Molnár József polgármester és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző Molnár József polgármester és Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző

Az illegális hulladék felszámolását célozza meg Csabacsűd

Csabacsűd

Szakszövetségi elismerés sárkányhajósainknak és Szarvasnak

Hírek

A horgászok fele még nem igényelte a januártól kötelező plasztikkártyát

Békésszentandrás

Hirdetés

Advertisement

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!