Connect with us

Hírek

Rendhagyó irodalomóra Ady szerelmeiről

Tomanek Gábor, Nagy Erika és Tábor Lajos
Tomanek Gábor, Nagy Erika és Tábor Lajos

Július első napján Nagy Erika és Tomanek Gábor színművészek, Tábor Lajos irodalomtörténész, a Színitanház színháztörténet tanárával Ady Endre szerelmeit „beszélték ki” „Ady szerelmei – Zsókától Csinszkáig” címmel.

„Ady Endre életének fontosabb művészi és szerelmi állomásairól lesz szó, másfél órában. Ismert és kevésbé ismert kapcsolatok, kulcs versekkel. Viharos szerelemtől az otthonra találásig. Kiemelve a Léda-szerelem és a Csinszka-szerelem.” – állt a szinopszisban.

Az este Ady első szerelmétől vette sorba azokat a hölgyeket, akik Adyra hatással voltak. Bővebben Brüll Adélról – Lédáról és Boncza Bertáról – Csinszkáról esett szó, ahogy a szinopszisban olvashattuk. Tábor Lajos irodalomtörténész a történeteket mesélte el lelkesen, mély tudással, tisztelettel a költő iránt. Élmény hallgatni előadását. Tomanek Gábor Ady verseit, Nagy Erika pedig Léda levelét Adyhoz, és később Csinszka naplójából olvasott fel több időszakból részleteket. A művészházaspár előadása is varázslatos. Megint egy nagyon szép estének lehetett tanúja, aki a hideg ellenéri beült a nézőtérre.

Az este házigazdája Hodálik Pál alpolgármester volt, aki bevezetőjében megkérdezte, hogy van-e valaki a nézőtéren, aki először van a vízi színházban, és volt, így röviden bemutatta a nyolcadik éve egyre sikeresebb színházat. Mögöttem egy idősebb házaspár ült, és az este végén elmondták, hogy minden évben eljönnek Szarvasra, és a Vízi Színházba is. Jó hallani ezeket a történeteket, mert ez mutatja, igenis igény van a versre, és egyre népszerűbb a Szarvasi Vízi Színház, nem csak hétvégén, hanem a hétköznapi estéi is.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Kiemelt

Festőnapnak indult, festőkurzus lesz belőle

Hírek

Magabiztos győzelem a megfiatalított csapattal

Hírek

Kepenyes György egyházgondnok és Lázár Zsolt esperes Kepenyes György egyházgondnok és Lázár Zsolt esperes

A toronyóra és a harangok felújítására gyűjt az Ótemplom

Hírek

Varga Viktor, Csasztvan András, Dósa Zsuzsa és Vidnyánszky Attila (Fotó: Eöry Szabó Zsolt) Varga Viktor, Csasztvan András, Dósa Zsuzsa és Vidnyánszky Attila (Fotó: Eöry Szabó Zsolt)

Nemzeti Színházban játszott a Cervinus

Cervinus Teátrum

Hirdetés

Archívum

2018. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategóriák

Friss

Connect