Connect with us

Hírek

Bekerült az országos válogatott keretbe Tóth Patrik

Diák I. korosztályosként már az eggyel magasabb, serdülő válogatott keretet erősíti a Szarvasi Birkózó Egyesület tagja. A 13 éves Tóth Patrik az elmúlt néhány hónapban sikert sikerre halmozott: januárban egy Korondon rendezett nemzetközi versenyen második, Németországban ötödik lett, míg márciusban az észtországi Tallinnban 1805 versenyző közül a negyedik legjobbként zárta a küzdelmet.

– Észtországban éreztem először, hogy jobb is tudok lenni. Sokkal keményebben kezdtem el edzeni, és meg is lett az eredménye. Az országos bajnokságon ezüstérmet szereztem, majd ezt egy serdülő rangsorversenyen is meg tudtam ismételni – emlékszik vissza a nagy áttörést jelentő küzdelemre.

Sükösd Attila, az egyesület elnöke szerint is ez a verseny számított az első mérföldkőnek Patrik életében. Még akkor is, ha kellett hozzá egy nagyon komoly elbeszélgetés. A fiúk ugyanis – Szarvasról hárman indultak – rendkívül megszeppentek, látva a több kontinens nevezőit felvonultató eseményt, s csak nehezen akarták elhinni, hogy nekik is van köztük keresnivalójuk. Edzőjük értette meg velük, hogy a félelmet az edzőteremben kell hagyniuk. A versenyen csupán egyetlen dolguk van: arra a sportágra koncentrálni, amit szeretnek, és tudásuk legjavát adva küzdeni az ellenféllel.

Másnap a tanítványai szárnyakat kaptak. Patrik olyannyira, hogy a sportág favoritjainak tartott orosz és ukrán versenyzőket is maga mögé utasította, és meg sem állt a dobogóig. Hazaérve új lendülettel és visszanyert hittel folytatta a felkészülést, és rendkívül keményen dolgozott. Ennek gyümölcsét az országos bajnokságon arathatta le, ahol legyőzve jászberényi ellenfelét egészen a döntőig menetelt.

– A kihívója magas és erős volt. Meg voltam győződve, hogy Patriknak ez a küzdelem a verseny végét jelenti. Elég rosszul is kezdte a mérkőzést, kettő-nullra vezettek ellene. Mégis láttam valamit a tekintetében, amit a korábbiakban csak nagyon ritkán tapasztaltam. Olyan tűz égett benne, amiből azt véltem leolvasni, hogy ezt a meccset nem veszítheti el. Végül három-kettőre megfordította a mérkőzést, és bejutott a döntőbe – idézi fel a legkritikusabb pillanatokat a szarvasi reménység mentora.

Hozzátette, bár az aranyérem fényesebben csillogott volna, egy cseppet sem bánja, hogy így alakult. A hirtelen jött menetelés ugyanis vissza is üthetett volna, a második hely azonban arra ösztönzi Patrikot, hogy tovább fejlődjön, és legközelebb felálljon a dobogó legtetejére.

Úgy véli, a fiú számára nincs lehetetlen. Hozzá hasonlóan több tanítványában látja még a kimagasló tehetséget, a félelem azonban gyakran gátat szab az előremenetelnek. Mint mondta, mindent megtesz, hogy a rendszeres versenyeztetés révén a gyerekek ezt legyőzzék magukban, és az elérjék a vágyott céljukat.

Legközelebb augusztus 13-tól lehet az álmokhoz közelebb kerülni. A Szarvasi Birkózó Egyesület ugyanis a településre hozta azt a nemzetközi tábort, amely mindenkinek lehetőséget ad a fejlődéshez. A héten 120 növendéket fogadnak Európa számos országából, és a helyi sportolók is tanulhatnak. Sükösd Attila abban bízik, a rendezvény segítségével egy olyan kapcsolati tőkét kovácsolnak, ami a szarvasi fiatalok megnövekedett versenyzési lehetőséghez és érvényesüléshez juttatja.

Kiemelt

Varga Viktor, Csasztvan András, Dósa Zsuzsa és Vidnyánszky Attila (Fotó: Eöry Szabó Zsolt) Varga Viktor, Csasztvan András, Dósa Zsuzsa és Vidnyánszky Attila (Fotó: Eöry Szabó Zsolt)

Nemzeti Színházban játszott a Cervinus

Cervinus Teátrum

Taroltak a babilonosok a kecskeméti nemzetközi minősítő versenyen

Hírek

Reménységek Tornája segítségnyújtással

Hírek

20. Bál a Székelyben

Hírek

Hirdetés

Archívum

2018. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect