Connect with us

Hírek

Látványetetések, kastélytörténeti bemutató és ragadozómadarak a Csáky-kastély körül

Nyestkutya a Körösvölgyi Állatparkban
Nyestkutya a Körösvölgyi Állatparkban

A kastély és kertjének lakói címmel esti nyárbúcsúztató programot rendeztek a Körösvölgyi Állatpark munkatársai tegnap este a múzeumok éjszakáján.

A korábbi évekhez hasonlóan most is színes programokkal várták a vendégeket, amik keretében kora délután ragadozómadár-bemutatóval, látványetetésekkel és állatismertetőkkel. Közkívánatra a fakó keselyű, a jávorszarvas, a nyestkutyák, az aranysakálok, és a vaddisznók jutottak főszerephez ezen a délutánon.

– Este egy mentésből származó fiatal vörös vércsét engedünk szabadon, ami a Dévaványa-Ecsegi puszták területéről legyengült állapotban került a park telephelyére. A gondoskodásnak hála, a fiatal madár visszaszerezte kondícióját, így már képes lesz saját maga fenntartására, ezért visszaengedjük természetes közegébe, mindeközben a fajról sok hasznos információt is megtudhattak az érdeklődők – mondta Körömi Krisztina, a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark vezetője.

A korábbi évekhez hasonlóan az egésznapos programot egy téma köré fűzték fel, ez pedig az idén a Csáky-kastély, ami ma a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság székháza, egyben ékessége az Anna ligetnek is.

– Egy kültéri vetítés keretében meséljük el a kastéllyal kapcsolatos tudnivalókat, illetve a liget történetét, ami összefonódik a város, az arborétum és a Bolza-család történetével – árulta el a délután főszervezője.

A nézőteret a videókkal és képekkel gazdagon illusztrált kastélytörténeti ismertetőhöz a Csáky-kastély hajdani főbejáratánál alakították ki.

Kiemelt

Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió) Babák Mihály polgármester (Fotó: Szarvasi Kábeltelevízió)

Polgármesteri tájékoztató a koronavírussal kapcsolatos pánikhangulat megelőzéséről

Szarvas

Fotó: Molnár Ábel Fotó: Molnár Ábel

Két mexikói vulkán tetején lobogott a szarvasi zászló

Szarvas

Partneriskolai megállapodást kötött a Vajda a Ludovikával

Oktatás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Horgolásban mindig lehet valami újat tanulni

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2018. augusztus
h k s c p s v
« Júl   Sze »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect