Connect with us

Hírek

Kiemelkedő figyelmet kapott Szarvas egy országos turisztikai konferencián

Hodálik Pál (j2)
Hodálik Pál (j2)

2018. november 28-30. között rendezte meg a Magyar TDM Szövetség (Turisztikai Desztinációs Menedzsment) a XX. Országos TDM konferenciát, ahol Szarvas több fronton képviselte magát.

Szarvast és térségét az évente két alkalommal megrendezésre kerülő országos turisztikai konferencián a Körös-menti TDM képviseli. Ráadásul  reményre adhat okot, hogy a Magyar TDM Szövetség 2018-ban megtartott tisztújító közgyűlésén a hattagú elnökség tagjai közé választották Mihály Mariannt, a Körös-menti Turisztikai és Kulturális Egyesület menedzserét.

A tatai Old Lake Golf Club&Hotel****-ben szervezett eseményen a két nap alatt több, mint 110 turisztikai szakember vett részt; akik összesen 11  előadót hallgathattak meg, nagyon érdekes és hasznos szakmai témákban.

Hodálik Pál

Hodálik Pál

A jubileumi konferenciára az idei évben a Körös-menti TDM mellett a Települési Önkormányzatok Országos Szövetség elnökségének képviseletében Hodálik Pál alpolgármester is meghívást kapott egy turisztikai pódiumbeszélgetésben való részvételre. A csütörtöki szakmai nap délutánján Szarvas Város alpolgármestere, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kuratóriumi elnöke, a Magyar Fürdőszövetség elnöke és a Tatai Városkapu Zrt.  képviselője pódiumbeszélgetés keretei között osztották meg a résztvevőkkel véleményüket és tapasztalatukat a helyi turizmusról, annak fejlődési irányáról, a TDM-rendszerről, a turizmusban közvetlenül, vagy közvetve tevékenykedők és az önkormányzatok együttműködési lehetőségeiről, illetve az esetleges nehézségekről. Előadásában Hodálik Pál természetesen saját önkormányzatunk és helyi TDM szervezetünk viszonyáról  beszélt, amiből kiderült, hogy Szarvason az önkormányzat fontosnak érzi a turizmust, ami az évek során húzó ágazattá vált, így egy kitörési pontja lehet városunknak. Évről évre, az országos tendenciák fölött teljesít a vendégéjszaka számunk, egyre többen keresnek vízparti nyaralót értékesítés céljából, egyre több itt élőnek nyújt fix, vagy kiegészítő jövedelmet a turizmusból származó bevétel.

Az, hogy a Körös-menti TDM neve pozitív példaként jelenik meg egyre több helyen, reményeink szerint a  jövőben új esélyekhez, jobb lehetőségekhez juttathatja a Körös-menti turisztikai térséget.

–TDM–

Kiemelt

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

A Jobbik szerint az Európai Unió és Szovjetunió közül választunk vasárnap

Hírek

Csodaösvényen kalandozhatnak az Arborétum látogatói

Hírek

Élménypedagógia – mit ad a gyerekeknek a „szabad-ég” óvoda?

Hírek

Ittas járművezetővel szemben intézkedtek Szarvason

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2018. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect