Connect with us

Békésszentandrás

Karácsony a Hunyadisuliban

Iskolánk hagyományos karácsonyi ünnepségét ebben a tanévben is a Szent András templomban tartottuk. A műsor elején majdnem teljesen sötétben, mécsesekkel vonultak az oltárhoz a gyerekek a Világíts csak kis gyertyácska című karácsonyi dalt énekelve, ezzel is előre vetítve a meghitt ünnepi hangulatot. A harmadikosok és az ötödikesek, valamint néhány felsős versekkel és rövid jelenettel igyekeztek meglepni a jelenlévőket, az énekkar vidám dalaival és egyházi jellegű énekeivel tette igazán ünnepivé az előadást.

A Karácsony a keresztény kultúrkör legfontosabb ünnepe, az adventi ünnepkört zárja le. Karácsonykor a keresztény ember Jézus Krisztus, a Megváltó születését ünnepli. Karácsony idején mindig is volt ünnep: a régi időkben a téli napfordulót ünnepelték ilyenkor. Karácsony megünneplése a kereszténység terjedésével az egész világon elterjedt, bár vannak természetesen különbségek az egyes országok szokásai között. Napjainkra családi vonatkozása felerősödött, a szeretet, az összetartozás, az ajándékozás ünnepe lett.

Az ünnepség végén iskolánk igazgatója köszöntötte a jelenlévőket és némi csekélységgel ajándékozta meg az osztályokat, áldott ünnepeket kívánva mindenkinek. Elmondta még, hogy az iskola igazi karácsonyi ajándéka a műsorban megszólaló digitális zongora, melyet a fenntartó jóvoltából kapott intézményünk és az énekórák és az énekkar munkáját teszi színesebbé a jövőben.

Révész Júlia

Kiemelt

20. Bál a Székelyben

Hírek

Szent Patrik-nap – Mini Írország a Gyakorlóban

Hírek

Március idusa – 20 éve együtt a dévaiakkal

Hírek

Fejben jobban bírták a csabacsűdiek a szentandrási rangadón

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

2018. december
h k s c p s v
« nov   jan »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Kategóriák

Friss

Connect