Connect with us

Hírek

Pótszilveszter virslivel és forralt borral, politikamentesen

Bár hivatalosan már farsang időszakát éljük, az Élhetőbb Szarvasért Egyesület úgy döntött, roppanós virslivel és forralt borral szilveszteri hangulatot idéz. Mindehhez helyszínül a város szívét, a Zenepavilont választották, bízva abban, hogy meghívásukra így még többen igent mondanak. Hangsúlyozták, kezdeményezésüknek nincs semmiféle politikai célzata, igaz, azt sem rejtették véka alá, hogy a civil szervezet létrejöttének hátterében a településen tapasztalható hiányosságok állnak.

– Az egyesület tagjai úgy gondolják, hogy egyfajta apátia alakult ki a városban. Nem érdekli az embereket, mi zajlik a településen, s a véleményüket sem fejtik ki egy-egy témát illetően. Mi megpróbáljuk a közösséget összehozni, minden generációt megszólítva. Azért kezdeményeztük ezt a virslipartit is, hogy megismerjenek bennünket, és beszélgessünk a terveinkről – avatott be a rendezvény mögött húzódó szándékba Béni Éva.

Az egyesület aktív tagja hozzátette, noha a társadalmi szervezet csak ősszel került bejegyzésre, már nyitottak a fiatalok felé. Novemberben egy rajzpályázaton keresztül kérték ki az általános iskolások véleményét arra vonatkozóan, mit változtatnának a település közvetlen környezetében. Az idei terveik egyelőre még körvonalazódnak, de ígérik, hallatni fogják a hangjukat.

– Azt látjuk, hogy sok vidéki városhoz hasonlóan Szarvas is elöregszik, nem kínál perspektívát a fiatalok számára. Ezen szeretnénk változtatni. Valahogyan pezsgőbbé szeretnénk tenni a város életét, hogy ne csak a központra, ne csak a turisztikai szezonra és az ehhez kapcsolódó bevételi lehetőségre koncentrálódjon, hanem azok számára legyen élhetőbb, akik itt élnek – vélekedett Regős Mátyás, az egyesület egyik alapító tagja. – A város központja nagyon szép, amit általában mutogatni szoktak, de tartozik hozzá egy sokkal nagyobb terület és sokkal nagyobb számú lakosság is, akik ezekből a fejlesztésekből kimaradnak.

Attól tart, ha a folyamat tovább folytatódik, Szarvas egy Balaton-parti településhez válik hasonlatossá, s a frekventáltabb időszakoktól eltekintve csendes, idősek által lakott város képét mutatja. Bízik benne, hogy kialakul egy olyan komoly erőt képviselő civil közösség, amely képes hatni a döntéshozókra, megállítja az elvándorlást, vagy legalább szinten tartja a jelenlegi helyzetet.

A borongós, de enyhe időjárást kihasználva egyre több kíváncsiskodó vette az útját a rendezvény irányába. A civilek mellett a Jobbik helyi szervezetének tagjai és Dobruczky Zsolt önkormányzati képviselő is megjelent, ill. támogatóként is segítette a megvalósulást. Akadtak olyanok is, akiket kifejezetten a kikapcsolódási lehetőség csábított a helyszínre.

– Nagyon finom volt a virsli és a forralt bor is, amit kaptunk. Jól érezzük magunkat. A barátnőimmel legalább 40 éve ismerjük egymást, mindannyian volánosok voltunk. Egyikük kifejezetten emiatt jött át Kondorosról – mondja elégedetten Marika néni.

A habot a tortán az jelentette, hogy a Rádió Szarvas még egyik kedvenc dalát is lejátszotta. A számot barátnőjének küldte névnapja alkalmából, amelyet a helyi médium élő kívánságműsor keretében teljesített.

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Húsz éve kutatják Szentandrás helytörténetét

Békésszentandrás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

2020-ban már nem lenne szabad senkinek meghalnia méhnyakrákban

Szarvas

A Libalapos csapata A Libalapos csapata

Libalaposiak nyertek, Sendülüdű meglepetésbronzot hozott

Sport

Dr. Hanyecz Katalin (forrás: Körös TV) Dr. Hanyecz Katalin (forrás: Körös TV)

Közel száznegyvenezer látogatóval zárta az évet a Pepi-kert

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2019. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Kategóriák

Friss

Connect