Connect with us

Hírek

Irány az országos döntő!

Szpisjak Zsófia és Révész Éva
Szpisjak Zsófia és Révész Éva

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny szervezői már harminc éve várják a második osztályos tanulóktól kezdve a gimnazistákig a matematikát szerető gyerekeket erre a megmérettetésre.

A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola 7. osztályos diákjának, Szpisjak Zsófinak ez volt az ötödik Zrínyi versenye. Eddig minden évben részt vett az eredményhirdetésen.

Minden évfolyamból a megye legjobb 15 versenyzője kap meghívót a rendezvényre, illetve a döntőbe bejutó tanulók felkészítő tanárai is. Abból, hogy tanára, Révész Éva is a meghívottak között szerepelt, Zsófi már remélhette, hogy döntős lesz.

Zsófi harmadikos korában még ismerkedett a versenyzéssel, de megyei szinten így is a 11. helyen végzett. Negyedikes korára ezt első helyre változtatta, majd ötödikben megvédte a címét. Az elmúlt évben „csak” bronzérem került a nyakába, az idén viszont visszatért, és ismét boldogan vehette át megérdemelt aranyérmét.

Ez az elsőség azt jelenti számára, hogy a megye legjobbjaival 2019. április 12-én utazik Szombathelyre a háromnapos országos megmérettetésre. Rutinosnak mondható, mert Kecskeméten és Debrecenben is járt már Zrínyi-döntőn. Igaz addig még komoly felkészülés vár rá.

Szpisjak Zsófia, Szpisjak Bence és Fürj Kinga

Szpisjak Zsófia, Szpisjak Bence és Fürj Kinga

A benkás tanulók közül Zsófi bátyja, a nyolcadik osztályos Szpisjak Bence az idén 6. helyen végzett, így ő is ötödjére volt ezen az eredményhirdetésen. Az elmúlt két évben első helyezést ért el, de volt már 6. és  9. helyezett is. Bence felkészítő tanára Szabó Józsefné.

A negyedik osztályos Fürj Kinga az idén 14. helyen végzett, felkészítője Kohutné Trabach Gyöngyi.

Városunkból a Szlovák Általános Iskola tanulói is szép eredményt értek el Tóth Máté 4.osztályos kilencedik, Tóth Bence  5. osztályos tanuló pedig harmadik helyezett lett, tanítójuk Kerti Éva. A hatodikos Antal Dóra 4. helyen végzett, felkészítője Podaniné Kis Edit.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak!

Révész Éva

Kiemelt

Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János címzetes főjegyző és Babák Mihály polgármester (Fotó: Hegedűs Éva)

Babák Mihály szerint jó konstellációjú képviselő-testület alakult ki

Politika

Újabb diákolimpiai érem, ezúttal kötöttfogásban

Sport

Fotó: Rácz István Fotó: Rácz István

Tejfeldolgozó üzemet avatott a Szarvasi Agrár Zrt.

Gazdaság

Mindhárom polgármester maradt

Politika

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect