in , ,

A tehetséges benkás gyermekek műsora az Ótemplomban

0

Benka Gyula hitte, hogy nemzetének nemcsak a múltban volt hivatása, hanem a jövőben is lesz, ha lelkesen küzd az örökségképpen ráhagyott eszméért. Mi a Benkában fontosnak tartjuk, hogy azokat az értékeket képviseljük, amelyeket névadónk ránk hagyott. Napról napra küzdeni kell ezért, de megéri. Akkor érezzük ezt igazán, amikor látjuk, halljuk. Ez a Gála is, amit hagyományokhoz híven ebben az évben is megrendeztünk, ennek az értékmegőrzésnek a kimagasló eredménye.

Április 18-án az Ótemplomban az ünnepség keretén belül megemlékeztünk Ady Endre halálának 100. évfordulójáról, a tavasz beköszöntéről, az Úr csodáiról, sőt még Alaszkába, nyelvi lektorunk otthonába is elkalauzolt minket diák csapatunk. Az énekkarunktól egyházi kánonokat, a 8. évfolyamos lányoktól moldvai népdalokat hallhattunk. A német zeneszerző Carl Orff által kidolgozott módszerből kaptunk ízelítőt 10 fiú által, akik a testüket használták hangszerként. Nem is gondoljuk, hogy a láb, a kéz, az ujjak önálló hangzása rendkívül színes, és ezek összehangolása mennyire nagy koncentrációt igényel. De a legszebb pillanat az volt, amikor mindenki egyszerre énekelt, megtöltötte a templomot ugyanaz a dallam.

Remélem, mindenkinek adtunk valamit a műsorral, nem egy tárgyat, hanem egy érzést, egy dalt, egy sort, egy szót, amit hazavitt magával. Látta azokat az értékeket, amelyet minden Benkás diák képvisel, s hagyományoz tovább.

Gazsóné Gugolya Beáta

0

Teremfoci: A füzeskertiek nyerték a bajnokságot

0

689. születésnapját ünnepelte Békésszentandrás