Menu
in

Idénynyitó disznótor

Lezajlott a III. Nagy Szarvasi Kolbászfest. Jellegzetessége volt, hogy mind a kolbász, mind a töltött káposzta receptjéhez nagyobb mennyiségű pálinkát használnak, mint máshol, így egészségesebb lesz mind a készítő, mind a fogyasztó. Nem véletlen, a végén díjazták is a legfontosabb és legjobb kellékanyagot. A Fő téren felállított fesztiválsátorban már kora reggel tömegek gyülekeztek. Nem csak a húsznál is több csapat tagjai, de a szarvasiak sem akartak lemaradni semmiről. Kiosztásra kerültek a nyersanyagok, és elkezdődhetett a darálás, fűszerezés, pálinkázás, főzés, töltés, még pálinkázás. A színpadon zenés-táncos produkciók szórakoztatták a nagyérdeműt, a zenefelelős a Silver Team zenekar volt. Az elkészített ételek közül Benke László Oscar-díjas mesterszakács elnöklésével, és ismert tagokkal, elfogulatlan és szakértő zsűri választotta ki a legfinomabbakat. A kolbászok között az első a Rádió, a második az Önkormányzat, harmadik a Mentők csapata lett. A „kolbászkészítés mestere” címet, és az azzal járó vándorserleget Balatoni László Kapta.

Töltött káposzta verseny eredményei:
1. Vincúrok ( Ezsüstszőlő)
2. Csanádapáca
3. Kardosi Szlovák Önkormányzat

A legfinomabb kolbászt készítők:
1. Rádió Szarvas
2. Szarvas Város Önkormányzata
3. Szarvasi Mentősök

Pálinka:
1. Városi csibészek
2. Kardosi Szlovák Önkormányzat
3. Generációk

Sütemény – disznótoros tészták:
1. Csanádapáca
2. Szarvasi gazdák
3. Oryza Kft

Legjobb szárazkolbász:
1. Kardosi Szlovák Önkormányzat
2. Pannon Motorosok
3. Generációk

Nemzeti különdíjban részesült Szentegyháza csapata
 

 

 

{jomcomment}

Leave a Reply

Exit mobile version