Menu
in

Mesék pasztellköntösben

110728mesek

110728mesekSzarvason befejeződött a VI. Művészhét Mesék pasztellköntösben címmel rendezett tábor, ahol a táborlakók élvezték a festészetet, mert a számukra egyik legkedvesebb témát dolgozták fel: meseillusztrációkat készítettek. Különböző technikák közül választhattak, akvarell, pasztell, kollázs, illetve vegyes technika, ki mivel tudta leginkább a gondolatait papírra vetni. Így azután a korosztályuknak leginkább megfelelő módon tudtak nagyon kifejező alkotásokat készíteni.

A délelőtti koncentráltabb munka után fürödhettek a Körösben, és délután is egyéb kézműves foglalkozásokon vehették részt, így nagyon jól érezték magukat a táborban.

Az elkészült alkotásokból kiállítás tekinthető meg a szarvasi Vajda Péter Művelődési Központ aulájában, ahol a kis alkotók egy varázslatos, valóban mesés világba kalauzolnak bennünket.

Rómer Ilona művésztanár így nyilatkozott erről:

“Számomra is nagy élmény volt ez a tábor, mert jómagam is nagyon szeretem a meséket, és nagy hatással volt rám, hogy a mai gyerekek a sok tv-film helyett csodálattal fogadták, hallgatták az általam előadott meséket. Az is jóleső érzés volt, hogy egy-egy mese után ujra és ujra kérték: Mesélj még!

El is határoztam, ha jövőre más témánk is lesz, (mert eddig minden évben új volt) akkor is belopok néhány mesét majd a foglalkozásokba.”

A szülők hálájukat fejzeték ki Décsei Mónikának a tábor megszervezéséért, és Rómer Ilonának a művészeti oktatásért. Szinte mindenki megkérdezte, jövőre is lesz ilyen tábor?

Igen, bízunk benne és reméljük, hogy jövőre is sikerül megszervezni, ahová szeretettel várunk minden régi és új résztvevőt.

Leave a Reply

Exit mobile version