Menu
in

Vajdás diákok Spanyolországban

111025vajda

111025vajdaA Tempus Közalapítvány támogatásának köszönhetően újra partnertalálkozón vehetett részt iskolánk, amelyre öt tanuló a 7. J osztályból és két angol szakos tanárnő, Dr. Darida Andrásné és Molnárné Tóth Katalin utazott el  a spanyolországi La Coruna városába szeptember végén.

Az ott töltött öt nap alatt a helyi Colegio Hijas de Jesus katolikus általános iskola vendégei voltak, mialatt a diákok a gyerekek családjainál vendégeskedtek. Az iskolai órákon kívül sport és szabadidős programokon vettek részt és gyakorolhatták angol nyelvtudásukat. Tanáraink pedig a projekt értékelésével és a további feladatok egyeztetésével foglalkoztak, valamint megismerkedtek a helyi tanítási módszerekkel is az iskola tanévnyitója után. A város kulturális nevezetességeinek megismerése mellett meglátogatták a szomszédos Santiago de Compostela városát, amely a híres El Camino zarándokút végállomása és Idősebb Szent Jakab apostol sírhelye, aki Jézus egyik tanítványa volt.

Az utazás a két éven át tartó ’Sport and Us’ Comenius projekt része, amelynek során a projektben dolgozó tanáraink és diákjaink már Franciaországban, Skóciában, Lengyelországban jártak partnertalálkozón, a jövő félévben pedig a tervek szerint Németországba és Olaszországba utazhatunk majd, partnereinket pedig vendégül láthatjuk egy magyar találkozó keretein belül.

Hegedűs Bernadett, angol nyelvtanár, projektfelelős
Vajda Péter Intézmény
2011. október

Leave a Reply

Exit mobile version