Menu
in

Mint kenyérnek a kovász

120105sport

120105sport13. alkalommal köszöntötték a sportvezetőket városunk vezetői. A konferanszié szerepében Szirony Pál állt a meghívottak elé, és éhgyomorra egyből két aktuálpolitikai viccel nyitott. Köszönetet mondott minden egyesületnek, azok jelenlévő képviselőinek. Sajnos a sokszínű szarvasi sportpaletta szürkült az utolsó néhány évben. Néhány egyesület kiürült, művelőik elmentek a városból vagy tanulni, vagy dolgozni. Utánpótlás nincs, pontosabban lenne, ha lenne egy egyhónapos áramszünet, és a fiatalok felállnának az elélettelenedett videojátékok és a Facebook elől. A másik megoldás a szarvasi sportolók számának a növelésére, hogy az elektronikus játékokat sporttá kellene nyilvánítani.

Polgármesterünk, Babák Mihály, annak ellenére, hogy nem műveli a sportot, de érti, miért csinálják, ugyanis az életben pont úgy meg kell küzdeni mindenért, mint a sportban. A sportvezetők úgy kellenek a sportnak, mint kenyérnek a kovász, mondta antisport városvezetőnk. Egy jó sportvezető lehet a siker kulcsa egy-egy sportág mezőnyből való kiemelkedésének, és nekik köszönhető, hogy nem depressziós a város, hanem sportélettel teli. A város megtesz mindent a sportélet élénken tartásáért, most is új csarnokot terveznek, mégpedig a Petőfi Iskola udvarán. Lesz, ami lesz ebben az országban, mi akkor is sikeresek leszünk, fejezte be polgármesterünk.

Ezen a napon kilenc sportvezetőnek köszönték meg a munkásságát, Kovács Péter, Dr. Szántosi Antal sportvezetőknek, Filyó Pál és Nagy Ferenc labdarúgóknak, Frankó Katalin és Sinka Pálné Vajgel Mária kosárlabdázóknak, Frankóné Borgulya Katalin, Veszter Géza és Pataki György kézilabdázóknak.

Leave a Reply

Exit mobile version