in , , ,

Már megint angyalok jártak Szarvason

Benkás színjátszók

Legutóbb Varga Viktort láthattuk az Angyal címszerepében a Cervinus Teátrum színpadán, most pedig a benkás színjátszók idézték meg a jólelkű szárnyasokat ugyanott. A darab hatásos belépővel kezdődött. Lázár Zsolt esperes Robbie Williams Angels című dalának hangjaira lépett a deszkákra, ám valami nem stimmelt. A playback elcsúszott, tőle nem megszokott módon, rosszul állt a zakója, egy kicsit kicsit púposnak is tűnt, még a függönybe is beleakadt. Mintha darabot tévesztett volna, és inkább Quasimodo szerepére készült volna. Aztán kiderült, hogy a zakó S-ses méretű szárnyakat rejt. Nem élt vissza helyzetéve exaudi vasárnapján, rövid köszöntő után átadta a színpadot a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola Szivávány Tehetségműhelye színjátszóinak, akik Zalán Tibor “Vigyázat, a tetőn angyalok járnak!” című meséjét adták elő.

A darabban felvonult szinte minden klasszikus mesehős. Eljött Hófehérke, a rendíthetetlen ólomkatona, Piroska, Csipkerózsika, Jancsi és Juliska, de a rosszakaróik is. Itt volt a farkas, a boszorka, a gonosz mostoha, és az ördög is, majd előkerült a farkas gyomárból a nagymama is, valamint egy balfék és egy alkesz angyal is. Mindannyian egy bérház tetejére, ami a kéményseprő és a házmester felségterülete. Egy helyen, egy időben. Jelen esetben nem jó kombináció, de a végére minden egyenesbe jön.

Az jótékonyság előadás bevételét a „Gyermekünkért, Jövőnkért” Alapítvány gyerekek versenyeztetésére hátrányos helyzetű gyereke nevezési díjaira és utaztatásukra fordítja.

Aszfaltút épül az Erzsébet-liget mellett

Mads Mikkelsen

Vacsora két főre, egy terítékkel