Menu
in , ,

LOGIKÁ-ra pályáztunk

Benkások a ligetben

Benkások a ligetben

A Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola egy kitűnő pályázaton nyert lehetőséget, hogy felkeltse tanulói érdeklődését a matematika iránt. A pályázat a szülők bevonásával logikai feladatok megoldására és logikai készséget fejlesztő játékok vásárlására adott módot.

Ezt kihasználva a pedagógusok „Logikai akadályversenyt” szerveztek 5-6. osztályos tanulók és szüleik számára. A verseny helyszínéül az Erzsébet Ligetet illetve az Ifjúsági Tábort választották.

Minden állomáson valamilyen matematikai vagy logikai feladványt kaptak. Az 1. állomáson megadott számokból és eredményből műveleti sorrendet kellett alkotniuk, a 2. állomáson gyufarejtvényt oldottak, a 3. állomás a „Csalafinta” feladatok helyszíne volt, a 4. állomáson számkeresztrejtvényen gondolkodhattak, az 5. állomás Víziszínpaddal szemben volt, ezért egy látkép fotóját kapták puzzle formájában. Útközben sem unatkoztak, úti feladatokat kaptak: hajtogatós feladványt, képrejtvényt és összekötős feladatot.

Délután is a logikai gondolkodásé volt a főszerep. A játékokhoz motivációként az iskolában egyszerű logikai játékot készítettek, mely nemcsak a gyerekek, de a szülők agyát is megmozgatta.

A pályázaton nyert sok-sok logikai játék minden gyerekkel elfeledtette, hogy tulajdonképpen matematikával foglalkozik. Számukra ez a nap nem a tanulásról, hanem a játékról szólt, pedig nagyon sokat tanultak. A gyerekekkel együtt a szülők is nagyon élvezték ezt a napot.

A programban 40 fő 5-6. osztályos gyermek vett részt és hozzájuk csatlakozott 40 fő 2. illetve 4. osztályos tanuló.

Természetesen az iskola minden tanulója is részese lesz ennek az örömnek, mert ők is játszanak majd ezekkel a játékokkal.

Köszönjük a pályázatot író és a programot megszervező pedagógusoknak: Kriska Zsuzsa és Révész Éva tanárnőknek.

Exit mobile version