in , ,

Megyei német nyelvi verseny a Vajdában

Vajdások a német versenyen
Vajdások a német versenyen

Ha április, akkor az számunkra, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium német tanárainak nemcsak a tavasz kezdetét jelenti, hanem versenyünk 2. fordulóját is.

Minden év februárjában hívjuk a megye középiskoláinak azon tanulóit, akik alapszintű, illetve emeltszintű német nyelvoktatásban részesülnek, és próbára akarják tenni a tudásukat. A második forduló feladatai hallott szövegértés és beszélgetés négy témáról a kéttagú zsűrivel. Ebben az évben Ursula Kirsch és Molnárné Krajcsovicz Magdolna voltak a zsűritagok, mindkettőjüknek nagy vizsgáztatói tapasztalata van, így minden ment, mint a karikacsapás.

A második kategória első helyezettje Béres Bence lett Orosházáról, viszont a második és harmadik helyen iskolánk tanulói végeztek, Pálfi Gergely és Demcsák Dávid, csupán 1 pont különbséggel. Utánuk következett Parczen Orsolya, Bódis Bendegúz, mindketten a gimnáziumunkból, a sereghajtó pedig Szeverényi Melinda volt Békéscsabáról.

Az első kategória versenyzői közül az első és harmadik helyezettek egy békéscsabai iskola tanulói lettek, Bozó Gergő már tavaly is versenyzett, és az idén ő lett a győztes, Szűcs Edit pedig a harmadik. Bagi Ivett, iskolánk tanulója megőrizte a második helyét, amit az első fordulóban megszerzett. Még két versenyző volt ebben a kategóriában, Boldizsár Nóra, Szarvasról, és Majernyik Miletta Békéscsabáról.

Nagyon szép beszélgetéseket hallhattunk, és nagyon köszönjük a felkészítő tanár kollégák munkáját!

Vidácsné Szurgent Éva

Székelyesek az éjszakában

Éjszakai akadályverseny – igazoltan az éjszakában

Varga Róbert (Citrom) mutatványa

Szarvasi motorosok a IV. hivatalos Stunt Országos Bajnokságon