in , ,

Operakalandon a vajdás énekkar

Vajdás énekkar
Vajdás énekkar

2013.06.07-én volt az első jutalomkirándulás a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium énekkarosainak, akik az idei tanévben igen sok feladatot vállaltak az iskolai rendezvényeken. A programot “Operakaland” címen szervezték. Pénteken az Erkel Ferenc Színházban mutatták be a Hunyadi László című operát, melyre az egész országból jelentkezhettek diákok és tanáraik. Összesen 2000 tanuló vett részt ebben a programban. Iskolánkból 25 diák és 2 tanár képviselt minket.

Az előadásra Pesten került sor, ahová reggel fél 8-kor indultunk. A vonat 9.55-re ért a Keleti pályaudvarra. Innen tíz perces sétával elértünk a színházhoz, ahol 11-kor kezdetét vette az opera. A darabot – hogy a mai fiatalságnak is jobban tetsszen – a mai korból vezették vissza V. László koráig. Ezt három felvonásban láthattuk, melyek bemutatták Cillei árulását, Hunyadi László életét és halálát. Az előadás után körülbelül egy óránk volt megebédelni és esetleg széjjelnézni, ha valaki akart. A szabad programok után pedig 17.10-kor visszaindultunk Szarvasra.

Mindenki nagyon hálás volt Tünde néninek és Kitajkáné Marika néninek, akik lehetővé tették számunkra ezt a feledhetetlen kirándulást. Az itt átélt élményeink után bizakodva várjuk, hogy esetleg a következő ilyen alkalmon is részt vehessünk.

Sebők Anett 9. J

Szerzői párbaj, avagy Huzella & Zalán

Polgárőrség felhívása a közbiztonság érdekében