in , ,

Formák és színek teremtő ereje – alkotótábor a csabacsűdi iskolában

2013. június 24-től 28-ig iskolánk 20 tanulója – kicsik és nagyok egyaránt – alkotótáborban vett részt. Reggel 8:00-tól délután 16:00-ig végeztünk mindenféle érdekes tevékenységet.

Első nap mindenki izgatottan várta, mit fogunk csinálni. Nagyon örültünk, amikor Nóra néni elmondta, hogy agyagozni fogunk. Először megismerkedtünk magával az agyaggal, azután kedvünkre formálhattuk. Délután a boszorkányfonást és a gyöngyszövést tanultuk meg. Néhány tanulónak annyira megtetszett ez a munka, hogy uzsonna közben is fonogattak.

Kedden már az agyagformázás egy nehezebb fokára léptünk, ugyanis agyagedényeket készítettünk illetve a papírmasé hőlégballon alapját csináltuk meg. Délután aki akart agyagozott, aki viszont nem akarta bepiszkítani a kezét az ismét kedvére fonogatott, fűzött és ma már szőni is megtanultunk.

Szerdán gipszet öntöttünk és nemezből golyót formáltunk, néhányan pedig megtanultak horgolni. A déli pihenőt követően akik már tudtak horgolni megtanították a többieket, s a fonásokat is egyre ügyesebben végeztük.

Csütörtökön megfestettük a hőlégballont, agyagból bábut, házszámot, tányér alátétet, korongon agyag tálakat formáztunk. Délután a hőlégballon kosara és nemezből színes labdák készültek, fontunk, horgoltunk, fűztünk, telefontokot szőttünk.

Pénteken a félbe hagyott munkáinkon dolgoztunk és összeállítottuk a hőlégballont. Délután a textilfestéssel ismerkedtünk: pólót festettünk. Nóra néni mindenkinek befestette a kezét és egy nagy lapra kézlenyomatot tettünk majd aláírtuk a nevünket.

A délután 17 órát mindenki izgatottan várta, hiszen eljött az idő, amikor azokat a munkáinkat, amiken egész héten dolgoztunk kiállíthattuk és mindenki megcsodálhatta.

Nagyon örültünk az összképnek, mert mindenki szebbnél szebb dolgokat készített és ezt be is mutathattuk. Azon kívül, hogy ebben a táborban rengeteg csodás dolgot készítettünk a hangulat is remek volt, mindenki jól érezte magát.

Magam és a társaim nevében szeretném meg köszönni a lehetőséget, hogy részt vehettünk ebben a remek alkotótáborban.

Király Enikő 6. osztályos tanuló

Az alkotótábor az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program 800.000 Ft-os pályázati támogatásából valósulhatott meg.

Újabb díjat kapott a Gallicoop

A csuhéfonásról a Nyitott műhelyben