in ,

Talán lehet ország…

„Talán lehet ország” című dallal indult a Cervinus Színház gálaestje Lapis Erika és Derzsi György előadásában. A dalt Gulyás Levente szerezte és a Tessedik című zenés játék betétdala volt. És jöttek a dalok és jöttek az előadók: Derzsi György és Lapis Erika mellett Kecskés Tímea, Baranyai Anna, Vadkerti Lajos, Koroknai Árpád és Szűcs Krisztián. Mindannyian kiváló hangú énekesek. Az első rész kiemelkedő három dala minden elfogultság nélkül Lapis Erika és Baranyai Anna „Gyűlölet dala” a Rómeó és Júliából (Gerald Pesgurviv zenéje) erős, feszült, fergeteges volt. Maga a dal is nagyon jó, de Lapis Erika brillírozott, és Baranyai Anna jó partner volt. A másik nagyon jó előadású dalt Derzsi György énekelte a Made in Hungáriából a „Csókkirály” -t (Fenyő Miklós szerezte). Fantasztikusan jó volt, csodálatos hang, rendkívüli mozgás, egy ismeretlen Derzsi Györgyöt láttam. Nagyon jó volt Koroknai Árpád, aki a Hair című musicalből énekelt dalt (zeneszerző. Galt MecDermott).

A második rész Szörényi-Bródy István a király című rokopera keresztmetszete volt, ez a rész egyértelműen Koroknai Árpádé volt. Koroknai Árpádon kívül, nagyon jó volt Lapis Erika Sarolt dalával és Vadkerti Imre Koppányként. De a többiek is erőteljesen lüktetően játszottak, énekeltek.

A második részben, a zene nagyon hangos volt. Kecskés Tímea és Baranyai Anna nagyon halk volt, mintha a mikroportjuk nem lett volna bekapcsolva.

A táncegyüttes kerekké tette a produkciót. A jelmezek nagyon jól kiegészítették a dalokat. A díszlet káprázatos volt. A szélben lebegő könnyű anyagból készült háttér, az élő növényekkel, a világító lámpa függöny, a lépcsők egyszerű, de nagyszerű keretet adtak az estének.

A Cervinus Fesztivál több mint kétórás záró estéje, a „Kell még egy szó, mielőtt mennél” című Koltai Gergely dallal ért véget. Méltó befejezése volt nyolcnapos fesztiválnak.

Űrbázison lépett fel a fúvószenekar

XIV. Békés Megyei Polgárőr Nap Békés – Dánfokon