Menu
in ,

Új főzőkonyhával gazdagodott a szentandrási Gondozási Központ

Már 10 napja üzemel, de ünnepélyes keretek között csak szerdán lett átadva a szentandrási Gondozási Központ főzőkonyhája. A régi főzőkonyhát korábban szobákká és egy kisebb tálalókonyhává alakították. Most ezt a tálalókonyhát alakították át egy kisebb főzőkonyhává. Az ünnepi hangulat megteremtésében a szentandrási óvodások segítettek. Műsorukkal mosolyt csaltak a Gondozási Központ lakóinak és vendégeinek az arcára. A szalagot Virág Sándorné, a Gondozási Központ vezetője vágta át. Segítségére ebben Sinka Imre polgármester és Molnár Imre képviselő volt. Az ünnepség végén almás lepénnyel kínálták a vendégeket, ami már az új konyhában sült.

A beruházásra mindösszesen mintegy 600 ezer forintot költött az önkormányzat. Ebbe belefért a hűtő- és fagyasztószekrény, főzőedények vásárlása, valamint egy belső, és egy külső, nagyobb zöldség előkészítő kialakítása, de egy konyhalány szakácsképzése is.

Békésszentandrás az önellátás felé mozdult el, mondta Sinka Imre polgármester az átadó ünnepségen. A Gondozási Központban ezentúl saját, a START mintaprogram keretein belül abszolút bio módon termelt zöldségek, gombák, tojások, majd később gyümölcsök kerülhetnek az asztalokra reggelire és vacsorára, így közvetlenül is visszajelzést kaphatnak a termékeikről, amiket Sinka Imre reméli, ízletesebbnek találnak, mint a korábban beszerzetteket. A külső zöldség előkészítőben már savanyodott a dinnye. Nagyon jól nézett ki.

Leave a Reply

Exit mobile version