in , ,

Délután a legjobb, avagy a miniszter félrelép

Harsányi Gábor és Straub Dezső

Hétfőn este Ray Cooney „Délután a legjobb” című komédiáját, bohózatát láthatta a Cervinus Teátrum közönsége két felvonásban, Straub Dezső rendezésében a Cervinus Teátrum színpadán. A darabot a Fogi Színház hozta el Szarvasra.

A történet a következő: Richard Wielly, (Harsányi Gábor) a kormány egyik ambiciózus minisztere azt tervezi, hogy a miniszterelnök titkárnőjével, a bájos Jenniferrel (Fogarassy Bernadett) tölt egy romantikus délutánt az elegáns Westminster Hotelben. Ám hiába a gondos szervezés, Richard parlamenti titkárának, George Pigdennek (Straub Dezső) odaadó gondoskodása, a délután rosszul kezdődik. Richard úgy próbálja megoldani a rendkívüli szituációt, segítségül hívja titkárát, hogy oldja meg a felmerülő nehézséget. A titkár igyekezetében valóságos hazugságlavinát indít el, amelybe mindketten egyre jobban belebonyolódnak. A hazugság még több hazugságra kényszeríti a titkárt és a minisztert. A helyzet egyre kínosabb. Természetesen a szállodában van Richard felesége Pamela (Nyertes Zsuzsa) és az ellenzék határozott képviselője Lilli Chatterton (Fodor Zsóka) is. És akkor nem beszéltem még a kínai pincérről (Sraub Péter) és a szálloda igazgatójáról (Fogarassy András). És befut Jennifer férje Edward (Beleznay Endre) is. Teljes a káosz!

Fergeteges bohózatot láthattunk hétfőn este. A szituációk nem várt fordulatokat hoznak. Harsányi Gábor és Straub Dezső nekem túl esetlenre vették a figurát, ezért két béna pasinak tűntek. De ez egy bohózat volt, ezért mindez belefért. „A bohózat a vígjáték egyik formája, amely a helyzetkomikumra helyezi a fő hangsúlyt, és nem jellemkomikumra. Jellemzője az erős túlzás, mely kritikai-szatirikus célú.” Írja a Wikipédia. Vagyis Harsányi Gábor és Straub Dezső jól játszotta szerepét és ezt a tényt a közönség vastapssal köszönte meg. De a további szerepekben játszó Fodor Zsóka, Nyertes Zsuzsa, Straub Péter Beleznay Endre és Lengyel Eleonóra (Szobalány) is megérdemelte a közönség tapsait. Remek alakításokkal járultak hozzá a sikeres előadáshoz.

A Fogi Színház nem ismeretlen Szarvason, hiszen a korábbi években a „Szenteltvíz és kokain”, a „Négy férfi gatyában”, a „Ki a hunyó? avagy Bubus”, vagy az „Egy csók és más semmi” című előadásokat is a Fogi Színház hozta el városunkba. A Cervinus Teátrum biztosra megy az előadásokat illetően, mert a három előadásra szóló bérlet mindhárom előadása vígjáték, bohózat vagy komédia. Remélem nem vagyok egyedül a véleményemmel, ha azt mondom ki lehetne próbálni a bohózatok mellett valami mást is.

Tavaly Szarvas szervezte a legjobb testvérvárosi találkozót

Bolhapiacon cseréltek gazdát a ruhák