in ,

Farsang Ezüstszőlőben

Farsang Ezüstszőlőben

Illedelmes csendben várakozó vendégek ülték körül az asztalt február 13-án az Ezüst Évek Idősek Klubjában. Farsangra hívták őket, de farsangi hangulatot csak két bohóc sejtette velük.

A „mulatság” protokolláris eseménnyel kezdődött: Dernovics László önkormányzati képviselő, Závoda Ferenc megyei tanácsnok köszöntötte az ezüstszőlősieket. A farsangi hangulat Kis Margit farsangi verseivel vette kezdetét, ettől kezdve „a hangulat fokozódott”.

A várakozás ideje alatt a szomszéd helyiségben farsangolók öltöztek jelmezbe. Megjelent Dr. Bubó egy segédjével, és hamarosan megjött a „betege” is. A gyógyító munkát már harsány nevetés kísérte. Működésbe léptek a bohócok is, kiderült, hogy rekvizitum-arzenállal érkeztek. Nagy zajt csaptak az összeütött fedőkkel, szappanbuborékot fújtak, zsonglőrködtek is – bohóc módra.

Miután a „beteg” nagyon is meggyógyult, érkeztek a további vendégek: a kalauz, aki Siratóig adott jegyeket, a hentes, aki szerencsére otthon felejtette szerszámait. Végül Karády Katalin búgó hangjára belibegett egy dáma, és táncba vitt néhány farsangolót.

Megvendégelés, tombolahúzás – ezzel ért véget a farsangi műsor.

Kutas Ferenc

Ízelítő Ukrajnából (1) – Kijev

Indiai folk és rock and roll a múzeumban