Menu
in ,

Opekance

Az opekance csak a kezdet volt, amit látni lehetett a Szarvasi Szlovákok Kulturális Körének ünnepi asztalán hétfőn délután. A kör tagsága tisztelegve a húsvéti hagyományok előtt, a tavaszi szokáskör hagyományait elevenítette fel és tradicionális ételkóstolóra várta tagjait a Szlovák Közösségi Házba. Kiderült, hogy a guba (opekance) nem csak gubához került a vendégek tányérján, de bizony meggyes és túrós réteshez, tepertős pogácsához és kiflihez, lekváros kiflihez, túrós kosárkához, csíkos szelethez, töltött paprikához, dinsztelt káposztával megbolondított sült hurka-kolbászhoz, hajában sült buronyához és sonkás ételekhez is jól passzolt. A Vernosť tagjai a terített asztal mellett hosszú időn keresztül beszélgettek nem csak a hagyományokról, de a jelen történéseiről is.

-Maya-

Leave a Reply

Exit mobile version