in , ,

Húsvéti játszóház a csabacsűdi Hársliget Óvodában

A csabacsűdi Hársliget Óvodában megrendezésre került a már hagyománnyá vált húsvéti játszóház, melyet hétfőn a kiscsoportosok kezdtek. A gyerekekkel már az előző héten is nagyon készültünk erre a napra. Pénteken megfestettük a kifújt tojásokat, amiket hétfőn a gyerekek a szülőkkel közösen díszítettek tovább, festettünk többféle húsvéti formákból készült gipsz figurákat is.

Ezen a napon vendégeink is voltak, a Csabacsűdi Szlovák Önkormányzat néhány tagja elmondta, bemutatta a hagyományos hagymaleveles tojásfestés technikáját. Meséltek nekünk a régi szokásokról, felelevenítették számunkra, a régmúlt húsvéti hagyományait, ételeit. A gyerekek nagy figyelemmel hallgatták Fehérné Kati néni, Gömöriné Erzsike néni, Palicskáné Zsuzsa néni és Kozsuch Babi néni történeteit, akik szendvicsekkel, mézeskalácsokkal, festett tojásokkal is meglepték a gyerekeket.

Kiscsoportos óvodásaink a szülőkkel közösen készítettek nyírással, ragasztással asztaldíszt, melybe elhelyezték a díszített tojásokat. A tavasz hangulatát szívószálból és színes papírból, origami technikával és ragasztással készült virágokkal jelenítettük meg.

A húsvét jellegzetes állatai közül, tea filteres tasakból készítettünk nyuszit, valamint ajtóra kopogtatóként is funkcionáló nyuszis díszt. Életkori sajátosságainak megfelelően, kartonból előre kivágott tojás formát, a gyerekek által kedvelt, szórás technikájával díszíthettünk. Fűzfa vesszőből fontunk tojás alakú kopogtatót, melyet húsvéti motívumokkal gazdagítottak, szépítettek óvodásaink.

A kellemes, jó hangulatú délelőtt zárásaként a húsvéti nyuszi meglepetést rejtett el az udvaron, melyet a gyerekek a szülőkkel együtt kerestek meg, így mindenki egy csoki tojással és élményekkel gazdagodva várhatja a húsvétot családi körben.

Józan Húsvét: Közel négyezer ellenőrzés, 74 pozitív szonda

Labdarúgás: 4–2 a Macska-csapat ellen