in , , ,

LOM – teltház, ováció

Kinyik Flóra - középen

Teltházat köszönthetett Dankó Ervin a Rádió Szarvas vezetője kedden este a Vízi Színház színpadáról. A teltház szó szerinti, mert a hivatalosan 1.100 férőhelyen majdnem minden széken ültek. A LOM – Land of Musical fiatal művészek produkciója, amelyet a Jókai Színház 2014-15-ös műsorrendjébe illeszt majd be. Szeptembertől kezdve tíz hónapon keresztül minden hónapban más – más műfajt dolgoznak fel. Szeptemberben musical (ez az előadás), októberben sanzon, novemberben táncdal, decemberben karácsonyi dalok, januárban filmdalok stb.

Ha jól számoltam tizennégy musical részlete hangzott fel. Az előadás nem csak hangilag, hanem táncban is fergeteges volt. A Rómeó és Júlia címűből több dal csendült fel. Ebből a blokkból nagyon jó volt a Gyűlölet ária Cseh Adri és Liszi Melinda kettőse. Következett a Mozart, a Jó estét nyár, jó estét szerelem, majd a Notre-Dame-i toronyőr nagyon szép dala, a Bell. Eszmeralda Litauszki Enikő táncban, a három férfiénekes, Vadász Gábor, Balázs Csongor és Nagy Róbert. Az Aidából is több dal csendült fel, itt a Könnyű ez így című volt nagyon jó Gábor Anitától. Az első felvonás a Grease három fergeteges dalával zárt, angolul. Balázs Csongor a Zselé villám című dalt énekelte fergetegesen.

A második rész a West Side Story – val kezdődött, majd folytatódott a Jekill és Hyde 5-6 dalával. Nagyon szép dallamok csendültek fel, nagyon szépen. Dalban legszebb talán a Sose sírhatsz, ha fáj, de előadásban az Ördögi tánc Gábor Anita és Nagy Róbert előadásában az egyik legjobb volt. A következő musical az Elizabeth kettőse Cseh Adri és Vadász Gábor tolmácsolásában nagyon tetszett. A három testőrből Balázs Csongor énekelt. Az Apácák – ból Liszi Melinda, Cseh Adri és Gábor Anita Isteni vagyok dala derűs volt. A következő a Boldogság vár Nagy Róbert és Balázs Csongor nagyon jó előadásában. (Talán a Sakk-ból a fekete-fehér ruha miatt.) Liszi Melinda dala talán a Chicago – ból. A befejező blokk angolul a Mamma Mia több dala, amit a közönség már végigtapsolt. I Have A Dream Gábor Anitától, a Honey, Honey Cseh Adritól és persze a Mamma Mia, a Dancing Queen, a Gimme! Gimme! és a Thank you for the music – Köszönöm a zenét, a teljes csapattól.

Cseh Adrienn, Gábor Anita, Harcsa Boglárka, Liszi Melinda, Balázs Csongor, Nagy Róbert és Vadász Gábor az egész estét meg tudták tölteni érzéssel. Mindannyian nagyon jó énekhanggal adták elő dalaikat. Fergeteges este volt, nem csak az énekesek, hanem a táncosok is magas színvonalú színpadi táncot produkáltak. A folyamatos színpadon léttel, a gyors átöltözésekkel, bravúros estét szereztek a Vízi Színház nézőinek. A táncosok: Ferenc Dorottya, Kinyik Flóra, Litauszki Enikő, Rigler Renáta, Terhes Edina, Zelenyánszki Bianka, Balogh Rihárd, Drahota Albert, Janis Zoltán, Korom Gábor és Mlinár Péter, aki az este koreográfusa is volt. Szépek voltak a jelmezek. (A hangosítással néha voltak problémák!)

Az estét Nagy Róbert szerkesztette és rendezte.

Az előadást a közönség nagy ovációval, hosszú percekig tartó vastapssal, felállva köszönte meg teljesen megérdemelten!

Cigány népdalok, valamint Szécsi Margit és Nagy László versei a víziszínpadon

Amiért a harang szól