in , , ,

Gajdos Attila: Szarvast vissza kell venni azoktól, akik túszul ejtették

Gajdos Attila és Samu Tamás Gergő

– Egyelőre csak egy háromoldalas verziót hoztunk nyilvánosságra – mondta Samu Tamás Gergő azon a sajtótájékoztatón, amin a Jobbik szarvasi programját mutatta be Gajdos Attila, a párt polgármester-jelöltje. – Mivel hosszabb programot készítettünk, ezért a részletes verzió az napokon belül az interneten megtalálható lesz. Ez egyelőre csak ott, vagy személyesen tőlünk kapható meg, mert nyomdailag a hosszabb programot kinyomtatni elég nehézkes – tájékoztatta azokat a szarvasi Jobbik elnöke, akiket részletesebben is érdekel a jobbikos tagok és jelöltek által összeállított választási anyag.

– Négy éve is volt szakmailag megalapozott program, ezt az is mutatja, hogy több dolgot is átvettek belőle. Sajnos nem mindent, úgyhogy ránk vár, hogy október 12-e után megvalósítsuk. Október 12-étől, a választás után mi elkezdjük megvalósítani ezt a programot, úgy látjuk, hogy a városvezetés az elmúlt időszakban már kimerült ötletekből, kimerült energiából, lendületből, és egy fiatal csapatra van szükség, a jobbik csapatára, ami felkészült emberekből áll és képes megvalósítani ezt a programot.

Samu Tamás Gergő után Gajdos Attila polgármesterjelölt a rövidített programot a tárta a sajtó elé.

– A legnagyobb probléma ezzel a várossal, ahogy az előző sajtótájékoztatón is elmondtam, és szerintem mindenki így gondolja, hogy egyre kevésbé élhető. Azért kevésbé élhető, mert egyrészt nincs megfelelő számú és megfelelően fizetett munkahely, másrészt azért, mert a cigányság egy része a törvényen kívül képzeli magát, és közösségellenesen viselkedik és ezt a várost élhetetlenné teszi, tette. Én azt mondom, hogy Szarvast vissza kell venni azoktól, akik túszul ejtették. Ez a program ennek a megoldására született – kezdte Gajdos Attila, a Jobbik polgármesterjelöltje a párt két vezérfonalra – megélhetésre és biztonságra – felépített programjának bemutatását.

Az elsőben vállalkozói és projektiroda felállítása, gazdaságélénkítés, a vállalkozási kedv erősítése, a helyi élelmiszeripar fellendítése, a közbeszerzéseknél a helyi képességek szem előtt tartása, szociális szövetkezetek létrehozása, bérlakás építési program elindítása, az energetikai önrendelkezés, energiafüggetlenség elérése, és a Körös rehabilitációja szerepel. A közbiztonságot városőrség létrehozásával, az őrszem-program elindításával, és a város közösségének összekovácsolásával erősítenék. A részletek között Gajdos Attila kiemelte a cigánybűnözők vagyonosodási vizsgálatát, a csicskatartás és a szociális rendszeren való élősködés felszámolását, és az utcabizalmi rendszer kialakítását.

A részletes programot a Jobbik szarvasi szervezetének oldalán és a Facebookon teszik közzé.

Ráfért már: kívül-belül megújul az idősek átmeneti otthona

A jövőbe ruháztak be Csabacsűdön