in , , ,

A csűdiek önmagukat sodorták bajba

Vendégsikerrel zárult szerdán Csabacsűdön a megye I. osztályú labdarúgó-bajnokság 6. fordulójából pótolt szomszédvári rangadó. A begyűjtött három ponttal a szarvasiak a tabella második helyére léptek elő, míg a házigazdák maradtak a negyedik pozícióban.

A hétközi időpont végett elmaradt a kasszasiker: a korlátok mellett sokkal kevesebben várakoztak, mint a hagyományos vasárnapi rangadókon, de azért kezdés után is jócskán érkeztek még.

Az első félórában inkább a küzdelem dominált. A játék a vendégek térfelén folyt többet, de helyzetbe nem tudtak kerülni a csatárok. Szűk félóra elteltével egy két védő közé betett labdára Zima sprintelt a bal oldalon, bevezette a tizenhatoson belülre, majd 10 méterről a jobb sarokba lőtt. A gólt követően Gombár reklamált valamiért a játékvezetőnél aki sárga lappal jutalmazta, majd miután meg is sértette, azonnali pirossal küldte zuhanyozni a társait nehéz helyzetbe hozó védőt. A nívó a folytatásban sem fenyegette a „biztosítékot”. Kevéssel a szünet előtt a közönség csabacsűdi része háborgott egy általa elmaradtnak vélt büntetőnél, amikor Kiri kapus Virág fejéről ütötte le a labdát és ennek következtében ütközött is a két játékos.

A térfélcserét követően aktívabbá vált a Szarvas. A fiatal Furár előtt adódott két lehetőség: az első ziccerét még mellé durrantotta, de másfél perc múltán a csabacsűdiektől kapott ajándék labdával meg sem állt a kapuig. Megélénkült a játék, válaszul Szilágyi Dániel veszélyeztetett fejjel, a másik oldalon pedig Furár fordulásból megeresztett lökete landolt a felső lécen, majd a mezőnyből eltakarították azt a védők. Emberhátrányban is harcosan küzdött a hazai alakulat, de mintha meg lettek volna babonázva Virággal az élen, aki óriási lehetőséget hagyott ki a 65. percben. Nem is maradt el a büntetés. A frissen beálló Bogdán Gábor brusztolt ki egy labdát a hazai térfél közepén, majd kitette balra Zsírosnak, aki áthámozta magát védőjén, majd kilőtte a hosszú sarkot. Aki azt gondolta 0–3-nál, hogy lefutottá vált a meccs, az bizony nem járt közel a valósághoz. A házigazdák amolyan minden mindegy alapon kezdtek „kamikáze akciókba”, és ha valamivel pontosabbak Kiri kapuja előtt, akkor Virág és Borgulya is betalálhatott volna, de ajtó-ablak helyzetben mellé és fölé lőttek. Hasonló módon járt Zsíros a másik tizenhatosnál egy villám kontra után, aki a jobb oldalon lépett ki, de a gyengébb lábával lőtt ziccerben, és célt tévesztett. A csűdiek próbálkozásait a 79. percben szerencse kísérte, amikor Borgulya nagy partdobását Szilágyi Dániel fejelte a kapuba. Ettől még inkább vérszemet kaptak a hazaiak, de minden további lehetőségüket kihagyták, így az eredmény már nem változott.

Ha az első félórából indulunk ki, nem úgy nézett ki, hogy a vendégek viszonylag könnyen nyernek, de a csabacsűdiek a kiállítással önmagukat állították igen komoly kihívás elé, aminek nem mindig tudtak megfelelni. Mentségükre szóljon, hogy tíz emberrel is végig nagyszerűen küzdöttek, hátul elkövetett hibáik azonban végzetesnek bizonyultak, mert támadóik nem tudták kompenzálni mindezt. A szarvasiak az első félidőben szervezetten és fegyelmezetten védték le a térfelüket, a vezetés és az emberelőny birtokában azonban bátrabbakká váltak, és az újabb találtok mellett néhány ziccert el is szórakoztak. Mint utóbb kiderült, ma ez is belefért…

Csabacsűd SE–Szarvasi FC 1–3 (0–1)

Megye I. osztályú labdarúgó-mérkőzés. Csabacsűd, 350 néző. V.: Mozsár. Csabacsűd: Nagy Z. – Sovány, Szilágyi D., PETYKÓ, Gombár – Bakró, Kis M., BORGULYA, Sonkoly (Gulyás) – Lós (Szilágyi B.), Virág. Játékos-edző: Varga Tamás, Szilágyi Balázs. Szarvas: Kiri – Darida N., Kukovecz, Szikora, Filyó – Janurik (Panyik Z.), Kovács S., Zima, Zsíros – Moldván (Bogdán G.), Furár. Edző: Rétes Pál. Gól: Gól: Szilágyi D. (79.), ill. Zima (30.), Furár (56.), Zsíros (70.). Kiállítva: Gombár (a játékvezető megsértéséért) a 32., Bárány (a játékvezető megsértéséért) a mérkőzés után.

Kétnapos aerobic seregszemle volt a hétvégén Szarvason

Az állatok világnapja a Körösvölgyi Állatparkban