in , ,

Mintegy 370 millió forintos beruházással, medical-wellness szolgáltatásokkal bővül a szarvasi Liget Hotel

Háromszázhetven millió forint összértékű beruházással kétszeresére nő a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel wellness-részlege. A dél-alföldi város és környékének egyetlen négycsillagos szállodájában a beruházásnak köszönhetően három év alatt harmadával nő a munkahelyek száma, és a jelenlegi évi 16 ezerhez képest a tervek szerint mintegy 2300-al emelkedik a vendégéjszakák száma. A Körös-parti négycsillagos szálloda közel 200 férőhellyel, a főépület mellett családok, kisebb társaságok számára kialakított önálló apartmanházaival, a saját 670 méter mélyről feltörő Liget gyógyvizével, szauna szeánszaival a szarvasi Erzsébet liget gyönyörű természeti környezetében már idén ősszel is a nyugalom szigete.

Összesen 370 millió forintos beruházással zajlik bővítés a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotelben. A négycsillagos szarvasi hotel projektjét a Dél-Alföldi Operatív Program – közel 210 millió forint értékű – Európai Uniós forrással támogatja. A több százmillió forintos beruházás eredményeként mintegy harmadával nő az alkalmazottak létszáma, valamint bővül a már korábban is környezettudatos, számos zöld fejlesztést alkalmazó szálloda gyógyvíz-felhasználása. A szarvasi Liget Wellness és Konferenciahotel egy saját 670 méter mélyről feltörő gyógyvízkúttal rendelkezik, amelynek ízületi, reumatológiai, bőr-, és nőgyógyászati bántalmak kezelésére is alkalmas vizét jelenleg a Körös-parton, egy külső meleg vizes medencében élvezhetik a szálloda vendégei a szauna sziget szomszédságában. A beruházás a tervek szerint jövő tavasszal fejeződik be.

Szarvasi Liget-harmónia számokban

A nagyarányú fejlesztés nyomán megközelítőleg tíz százalékkal nő Szarvas és térségének egyetlen négycsillagos szállodájában a vendégágyak száma. A jellemzően magas, stabilan ötven százalék feletti kihasználtság mellett működő szálloda azonban elsősorban attól vár jelentős forgalom-növekedést, hogy a több százmillió forintos projekt befejeztével mintegy kétszeresére nő, és medical-wellness szolgáltatásokkal bővül a Liget Hotel wellness-részlegének kapacitása. Ezzel együtt a hotel éves átlagos kihasználtsága meghaladja majd a 60 százalékot is.

Gyógyfürdő a Ligetben

A beruházás során úgynevezett japán típusú fürdőt alakítanak ki, amely a szálloda nyugalmat árasztó gyönyörű természeti környezetének harmóniáját hatványozza egy új gyógyvizes külső-belső medencével. Ez egészül ki balneológiával,reumatológiai,- és medical-wellness szolgáltatásokkal. A Körös-part és az Erzsébet liget nyugalma köszön majd vissza a belső wellness terekben is. A beruházás elkészültével új gyógymedencével bővül a már korábban is teljes körű szolgáltatást nyújtó wellness részleg, de jövő tavaszig több új attrakciót is üzembe állítanak. Tovább bővül a paletta medical-wellness-szolgáltatásokkal, így a vendégek számos új masszázs, hidroterápis kezelés, vagy éppen vízi és szárazföldi tornák közül választhatnak. Új szolgáltatásként jelenik majd meg a sókabin, amelyben sóoldatos inhalációval kímélő terápián vehetnek részt a vendégek. A sókabin a prevención túl a felső légúti megbetegedések kezelésére is kiválóan alkalmas.

A Liget Hotel wellness-részlegének belső tereit a négycsillagos szálloda már meglévő részlegeinek, helyiségeinek enteriőrjét kialakító Bálint Ágnes belsőépítész tervezi.

A szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotelről

A Körösök szívében, Budapesttől mindössze 160 km-re, gyönyörű természeti környezetben, Szarvason, az Erzsébet liget zöldjében található a csend és nyugalom szigete, a négycsillagos Liget Wellness és Konferencia Hotel. A Bálint Ágnes lakberendező által megálmodott igényes, harmonikus belső terek, a Körös-part és a liget háborítatlan természeti környezetében jelenleg a főépületben és a családok, kisebb társaságok számára kialakított különálló apartmanházakban összesen 160 férőhely várja a Liget vendégeit Szarvason. A szobákból fantasztikus kilátás nyílik a Körös kanyarulatára, az Erzsébet liget ősi fáira. Az emeleten mozgássérült vendégek fogadására alkalmas szoba is található, az épület, a lift és a folyosók kerekes székkel, babakocsival is kényelmesen használhatók. A hotel széles körű wellness-szolgáltatásokat kínál, 670 méter mélyről feltörő saját Liget gyógyvízzel rendelkezik. A szállodában külső 10×18 méteres feszített víztükrű úszómedence, külső-, belső meleg vizes élménymedence, gyermekpancsoló, napozóterasz, gőzkabin, infra – és finn szauna, kültéri fedett gyógyvizes élménymedence, kültéri szaunaház merülőmedencével, szauna szeánszok, fitnessterem, szolárium, fitokozmetikumokra és esszenciális olajakra alapuló masszázsok, kozmetikai és testkezelések, természetes és ősi gyógymodok, fodrászat, manikűr, pedikűr, teszik teljessé a Liget wellness élményt. A Liget Hotel nagy hangsúlyt helyez a helyi gasztronómiai nevezetességek bemutatására. Az étlapon egy teljes oldalon kínálja a szálloda az olyan helyi specialitásokat, mint a Körös-Maros Nemzeti Park szürkemarháiból készült ételeket, a szarvasi születésű Kossuth-díjas operaénekes, Melis György kedvenc ételét, a Melis tokányt, és további Szarvasra jellemző specialitásokat. Az ország négycsillagos szállodái között a Liget Hotel vállalta fel elsőként a helyi kézműves sörök beemelését az italkínálatba, így a szarvasi négycsillagos szállodában a békésszentandrási Szent András Sörfőzde kézműves söreit is kóstolhatják a vendégek.

Vendégszereplőkkel érkezett a Várnagy család

A csabacsűdi ovisok és a lépesméz