in , , ,

Földesi: A problémák és a célok meghatározása már fél győzelem

Földesi Zoltán

Utoljára nyert választást a Fidesz – kezdte a sajtótájékoztatóját Földesi Zoltán. Az MSZP helyi elnöke sajtótájékoztató keretében értékelte az október 12-i önkormányzati választásokat, szólt a párt jelenlegi pozíciójáról és a napokban megalakult szarvasi önkormányzat személyi változásairól, feladatairól.

Az önkormányzati választások egyik konklúziójaként fogalmazta meg, hogy országosan is megerősödött a Jobbik. Ezzel azonban – akárcsak a Fidesz népszerűsége – elérte a maximumát. Az MSZP két sikertelen választást követően helyben meg tudta őrizni pozícióját. Földesi Zoltán személyében egy képviselője van a pártnak, Králikné Molnár Anna pedig külsős bizottsági tagként segíti a testület munkáját. Ennek ellenére le kell vonni a konzekvenciát és 2019-ben új emberekkel, új csapattal kell nekivágni a választásoknak.

A helyi önkormányzati választások nyerteseként a NACSE-t nevezte meg. A sikert meglátása szerint számukra a politikai életben kevésbé, azonban a gazdasági és sportélet területén közismert emberek megkeresése hozta, ami üzenetet hordoz a többi párt számára is.

– Az emberek ma nem tűrik, hogy a fejük felett politizáljanak, és pl. azzal tüntetnek, hogy nem mennek el szavazni. Szarvason 4 évvel ezelőtt 39,7%, idén pedig alig több mint 40% volt a részvétel, ami lesújtó arány – fogalmazta meg véleményét Földesi Zoltán. Apátia, csalódottság jellemzi az embereket, ami remélem, hogy nem a demokráciára, hanem a politikusokra vonatkozik – tette hozzá.

Ebből kifolyólag ígéretet tett, hogy minden hónapban fogadóórát tart, ill. rendszeresen tartja a kapcsolatot a helyiekkel, akik bátran megkereshetik véleményükkel, problémáikkal.

Röviden kitért a Békés Megyei Közgyűlés összetételére, ahol továbbra is négy bal oldali képviselő maradt, igaz, ebből már csak kettő az MSZP színeiben. A térségben Gyomaendrődön, Békésen, Bucsán és Szarvason egy-egy képviselő jutott be az önkormányzatba, ami megyei szinten 30 feletti MSZP-s képviselőt jelent.

– Megbomlott az eddigi monolit egység – mondta a szarvasi végeredményről. Az 3 sz. körzetben ugyanis Dobruczky Zsolt, a NACSE jelöltje került be a képviselő-testületbe. Rajta kívül két új tagja van az önkormányzatnak, Kiss Attila és Molnár Istvánné személyében.

Az alakuló ülést értékelve elmondta, személyében 16 év után leköszönt az oktatási és közművelődési bizottság éléről. Helyére Molnár Istvánné került. Hangsúlyozta, büszke az elmúlt 4 ciklus teljesítményére, ami alatt minden szarvasi óvoda és iskola felújítása megtörtént. A munkát folytatja, a következő ciklusban vezető tanácsnokként két bizottságban fejti majd ki tevékenységét. Hozzátette, „megnyugtatta” a polgármesteri program, amely elsődlegesen a munkahelyteremtésre, az egészségügyre és a közbiztonságra irányul.

Zárásként mindenkit arra kért, hogy tartsák tiszteletben egymás véleményét és a jövőben is dolgozzanak együtt, Szarvasért.

Slam poetry: versek, félhomály, videoüzenet

„Jó gyakorlat” a régiónak, avagy hogyan lehetünk utolsókból elsők