Connect with us

Színház

Pozsonyi színészek a Cervinus Teátrum színpadán

Nagyon érdekes, vidám, elgondolkodtató előadást láthatott az a néző, aki a szombat estét a Cervinus Teátrumban töltötte. Konkurz azaz Válogatás címmel a szarvasi Cervinus Teátrum és a pozsonyi Presporské Divadlo színház együttműködésében született előadáson Pozsonyból érkezett színművészek mutatták be darabjukat. Három színész a színpadon, akik előadásukat elsősorban a testbeszédre építették. Három munkanélküli színész, akik arra jutottak, hogy mint minden – a művészet is áru, hiába vágynak Shakespeare, Moliere vagy Csehov műveire, rá kell jönniük, hogy nem erre van szükség. Szemétbe dobják e műveket, castingra mennek, ahol „árut” kellene produkálniuk (steppelni, énekelni, balettozni), de rá kell jönniük, hogy Shakespeare, Moliere és Csehov műveinek bizony a könyvespolcon van a helyük, mert nem lehetnek mások, hiszen színészek, akiknek értéket kell, hogy közvetítsenek – beteljesületlen színészi álmok. Talán csodára vágytak, csodára vártak. Sarkítva bár, de hagyományos színjátszás és a túl modern feldolgozások „csaptak” össze. E közben persze a beteljesületlen szerelem is megjelent a színen, de sajnos mindenki mást akart. A Nő a Férfit, a Fiú a Nőt, a Férfi a Fiút. Ebből is mulatságos helyzeteket láthatott a közönség.

Komolynak hangzik, de a közönség szinte végignevette a szituációkat, etűdöket. Kevés szöveg hangzott el, – bár én nem értettem (azt hiszem én voltam az egyetlen, aki nem értette az szöveget), de igazából így sem éreztem, hogy lemaradtam valamiről, a testbeszéd ennél többet mondott. A színészi játékot mindhárom művész magas színvonalon képviselte. Megcsillogtatták színészi képességeiket, humorukat, énekhangjukat, tánctudásukat is. Szerepük szerint képtelenebbnél, képtelenebb helyzetekbe keveredve. A három színművész: Judita Hansman, Daniel Fischer és Ivan Blahút. Rendezte: Ivan Blahút.

Népszerű

A képek a Cervinusházban a Hotel Menthol feújítópróbáján készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek a Cervinusházban a Hotel Menthol feújítópróbáján készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Mindenkit visszavár a Cervinus Teátrum és a Cervinusház

Színház

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

Dósa Zsuzsa és Varga Viktor (Fotó: Varga Viktor) Dósa Zsuzsa és Varga Viktor (Fotó: Varga Viktor)

Van A, B, C, sőt D terv is

Színház

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

A rovatot támogatja:

Archívum

2014. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect