in , , , ,

Szalagavató ünnepség a Vajdában

„Szórd szét kincseid – a gazdagság legyél te magad”- Dzsida Jenő Te harangozol című verséből vett idézettel kezdődött 2014. december 6-án a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium szalagavató ünnepsége az Alkotmány utcai sportcsarnokban. Az ünnepeltek és vendégeik, tanáraik, valamint a rendezvényt szervezők közel nyolcszázan megtöltötték a lelátót és a küzdőteret.

A végzősök számára talán legemlékezetesebb eseményt ebben az évben is lázas készülődés előzte meg. A keringős párok közül volt, aki már egy éve felkérte párját, az osztálytáncokat is nagy gonddal tervezték és tanulták meg a 12.-esek. Természetesen a gimnázium minden tanára, dolgozója és az alsóbb évesek is kivették a részüket a feladatokból. Ki a székpakolásban, ki a csarnok díszítésében vett részt, mások verssel és különböző kulturális műsorokkal készültek, így járulva hozzá a szalagavató sikeréhez.

A vendégek köszöntése után Lázár Zsolt esperes szólt az ünnepeltekhez, majd Babák Mihály polgármester üdvözölte a megjelenteket. Kitajkáné Szántai Mária igazgató asszony ünnepi beszédében méltatta azt az utat, amit eddig tettek meg utolsó éves diákjaink, de felhívta figyelmüket a még előttük álló feladatok fontosságára is.

Ezután Kitajka Dóra 10. B osztályos tanuló verssel, a gimnázium énekkara pedig dallal köszöntötte a végzősöket, majd osztályonként egy-egy tanuló: Hovorka Sára 12. A, Bódis Bendegúz 12. B és Pekár Edina 12. J visszaidézte a gimnáziumban eltöltött 4, ill. 8 évet. Mindannyiuk nevében köszönetet mondtak mindazoknak, akik biztosították a lehetőséget és segítették őket abban, hogy idáig eljussanak. A fenntartó, a város- és iskolavezetés képviselőit virággal köszöntötték.

A nyolcévfolyamos gimnazistáknak a 11.-esek tűzték fel a gombot, majd a szalagtűzésre került sor.

A keringőt szinte a teljes 12. évfolyam táncolta, a 34 csodaszép ruhába öltözött pár szemet gyönyörködtető látványt nyújtott. Majd az osztálytáncok következtek, az A-sok Herkules mesebeli történetéből dolgoztak fel egy részletet, a J-sek karneváli hangulatot teremtettek, végül a B-sek – Mikulás nap lévén – télapós-karácsonyos műsorral léptek fel.

A szünetekben a gimnázium tanulói hangszeres zenével és társastánccal szórakoztatták a közönséget.

A fináléban Máté Péter Azért vannak a jó barátok című számát énekelték a már szalagos gimnazisták, zongorán kísérte őket Frankó Dávid 12. A, gitáron játszott Vas Máté 12. J és Nánási Attila 12. A osztályos tanuló.

A szalagavató bállal folytatódott a gimnázium épületében, ahol sok finom enni- és innivaló mellett ünnepeltek a végzősök tanáraikkal és barátaikkal.

Dr. Laukóné Adamik Edit

Tradíció és örömzene a Szarvasi Kamarazenekar koncertjén

Garázdaság: ököllel ütötte meg a visszapillantó tükröt