Menu
in ,

Ma kezdődnek a birkózó edzések

Akadt, aki csak lopva a szeme sarkából merte követni az Orosházi Spartacus Birkózó Klub gyakorlatait. Mások elismerő felkiáltásokkal vagy csodálkozó tekintetekkel nyugtázták a tőlük alig néhány méterre zajló látványos dobásokat, átfordításokat a január 9-i, bemutató edzésen.

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb sportággal, a birkózással bővül a szarvasi paletta. November 13-án ennek kapcsán tett látogatást a településen Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, aki támogatásáról biztosította a helyi kezdeményezést. Azóta az egyesület bejegyzésre került, a napokban pedig az általános iskolás korosztály is megismerhette, milyen lehetőségeket rejt magában a sportág.

– Egyelőre nem tudjuk pontosan felmérni, hány embert mozgathat meg a birkózás – vélekedik Horváth Orsolya, a Szarvasi Birkózó Egyesület elnöke. A településen olyan régen nem találkoztak ezzel a sporttal, hogy nem igazán ismerik. E tekintetben lehet óriási szerepe ezeknek a bemutató edzéseknek.

– Ez király volt – értékelte köntörfalazás nélkül az egyik kisfiú a látottakat. A Székely Mihály Szakképző Intézmény Általános Iskolájában rendezett edzésen több száz gyerek nézte végig a többszörös országos magyar bajnokok közreműködésével tartott bemutatót. A férfiak között pedig egy fiatal lány, Szél Anna is bizonyította, ezt a sportot bárki kipróbálhatja.

– Két bátyám van, akik mindketten birkóznak, így aztán számomra nem volt kérdés, mit sportoljak – idézi fel a kezdeteket az ugyancsak többszörös magyar bajnok. Most heti öt edzésem van, ami nem könnyű, de mivel eredményeket szeretnék, nem adom fel. Hiszem, hogy egyszer akár ott lehetek nemzetközi szinten is a legjobbak között.

Szarvason az óvodás korosztállyal Horti György, a nagyobbakkal pedig Sükösd Attila fog foglalkozni. Attila alig néhány éve hagyta abba a versenyszerű birkózást, így nagy örömmel fogadta el a felkérést.

– Azok a gyerekek, aki kellő szorgalommal és kitartással rendelkeznek, látványos változásokon mehetnek keresztül – összegzi a birkózásban rejlő lehetőségeket. Fizikailag nagyon erősek lesznek, emellett megtanulnak alkalmazkodni, közösségben dolgozni, újabb és újabb célokat megfogalmazni. Az az ember pedig, akinek vannak céljai, az életben bármire képes.

Az első edzésre január 12-én, hétfőn 17 órakor várják a gyermek és felnőtt korosztályt, a SZIE mezőgazdasági karának tornatermébe.

Leave a Reply

Exit mobile version