in , , ,

Vajdás röpisek: irány Debrecen!

A gimnázium leány röplabda csapatának tagjai edzőjükkel együtt már nagyon várták a megyei röplabda diákolimpia döntőjét. Egész tanévben erre a napra készültek hetente két edzéssel, számos felkészülési mérkőzéssel. Az elmúlt évek során folyamatosan fejlődött a csapat, az eddigi 3. és 2. helyezés után most győzni szerettek volna. A hármas döntőbe a nagy rivális Andrássy gimnázium csapata, valamint a sarkadi gimnázium csapata jutott be. Egymás elleni körmérkőzésekkel dőlt el a helyezések sorsa. A sorsoláskor a Vajdások „belehúztak”, ők lettek az a csapat, akiknek két meccset kellett játszanak egymás után. A mérkőzések három nyert játszmáig tartottak, ami elég fárasztó, különösen, ha azonos képességű csapatok küzdenek egymással. A Sarkad csapatán már a melegítéskor látszott, hogy nagyon elszántak, azonban a Vajdások a kezdeti izgulást legyűrve fokozatosan kerekedtek felül az ellenfelükön. A sokat gyakorolt „kigyúrt” szervákkal nem tudtak mit kezdeni a sarkadiak, a pontatlan bejátszásokból nem tudtak hatékonyan támadni, az áttett labdákat pedig könnyedén visszatámadták a szarvasiak. Az eltervezett 3:0 sikerült, 20 percet kaptak, hogy kifújják magukat a nagy meccs előtt.

A csabaiak csapatát jó pár volt igazolt játékos erősítette, ők néhány éve tanulmányaik miatt abbahagyták a versenyszerű röplabdát, de nem felejtettek el röplabdázni. Nehéz mérkőzésnek ígérkezett, az első szettben jól kezdett a szarvasi csapat, átmentve az előző meccs lendületét állva hagyták ellenfelüket. A 2. szett sorsdöntőnek bizonyult, a csabai lányok „bombáikkal” ráerőltették akaratukat a Vajdásokra. 19: 13-nál azonban megfordult a játszma képe, újból jöttek a jó szervák és a jó védekezés, amivel visszajöttek a meccsbe a szarvasiak. A végjáték izgalmasra sikeredett, 23:21-re még az ellenfél vezetett, mikor is egy időkérés után újból fordítottak a Vajdások, 25:23 lett ide és 2:0. Megérte küzdeni és megfordítani az előző szettet, a 3. szettben már újra csak egy csapat volt a pályán. A 2:0 tudatában lekerült a nagy teher a játékosokról, felszabadult bátor játékkal megnyerte a mérkőzést a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium csapata.

Gratulálunk a játékosoknak, sok sikert az országos döntőben!

Csapat tagjai: álló sor: Csilik Attila, Lestyán Luca, Mester Zsófia, Pekár Edina, Tóth Fanni? Medvegy Rebeka, Fabó Dorina, Konstantinovics Lili, Veszter Dóra, Olytán Dóra térdelnek: Velky Zsófia, Pusztai Enikő, Lestyán Sára

Virággal és csokoládéval mondtak köszönetet

Nyílt napot tartott a Babilon TSE