in , ,

Vasárnap együtt ölelhetjük át az Anna-liget legidősebb fáját

A Madarak és Fák Napja alkalmából május 10-én, vasárnap délelőtt izgalmas programokkal várjuk az érdeklődőket a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban. Madárgyűrűzés, madárismereti bemutató és szakvezetéses túra is szerepel a programban.

A korán kelőket reggel 8.00 órára várjuk, de természetesen később is be lehet kapcsolódni a programba. Az Anna-ligetben egy madárfogó hálót feszítünk ki és óránként ellenőrzünk. A hálóban talált madarakat közösen meggyűrűzzük, miközben munkatársunk sok-sok érdekes, az adott fajra vonatkozó információt is megoszt a jelenlévőkkel.

Fél 11-kor egy szakvezetéses túrára hívjuk vendégeinket. Úti célunk az Anna-liget legidősebb tölgyfája, a 300 évesre becsült Lonovics-tölgy lesz. Az aktualitást az adja, hogy 2015-ben az Év fájává a kocsányos tölgyet választották. A túra során szakvezetőnk bemutatja a ligetben található fafajokat, s a résztvevők egy fafajismereti feladatlapot is kitölthetnek. A kocsányos tölgyhöz érve megmérjük annak törzsét, azaz megszámoljuk, hány ember tudja körbeölelni.

A programra egyéni résztvevők előzetes bejelentkezés nélkül jöhetnek, a csoportok érkezését azonban kérjük előre jelezni a +36 66 313 855-ös vagy a +36 30 475 1789-es telefonszámon. Részvételi díj: 900 Ft/fő illetve 650 Ft/fő.

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság

Végéhez közeledik a szennyvízberuházás Csabacsűdön

Felvidéki barangolások – tanulmányi kiránduláson a Székely általános iskolásai