in , ,

Szarvasi edző vezetésével nyert sporttörténelmi érmet a magyar karate-válogatott

Harmadik helyen végzett a magyar férfi karate válogatott a Régiók Európa-bajnokságán. A bronzérem sporttörténelmi sikert jelent, hiszen felnőtt férfi csapataink világversenyen korábban még soha nem állhattak dobogóra. A Párizsban megrendezett viadalon a György Dániel, Hárspataki Gábor, Höning Dávid, Szegedi Döme, Tadissi Martial és Virág András összetételű együttes egy vereség mellett három diadallal érte el a nagyszerű eredményt.

A június 6-7-én a párizsi Pierre de Coubertinről elnevezett Sportcsarnokban megrendezett versenyen – ahol 23 ország 142 csapatának 630 sportolója vett részt – Magyarországot egy-egy felnőtt férfi és női kumite (küzdelem) csapat képviselte.

A férfiak két remek győzelemmel indítottak, a 16 között Hárspataki Gábor, Tadissi Martial és Höning Dávid remeklésével 3-0-ra nyertek, majd 2-1-re felülmúlták a csapatvilágbajnokokat felvonultató szerbeket az Europa Játékokra is kvalifikált Tadissi és Szegedi Döme győzelmeivel. A döntőbe jutásért a franciák következtek, amely rendkívül szoros csatában 2-1-re nyert. A mieink közül ezúttal Tadissi hozta a maga meccsét, de az ötödik, döntő mérkőzésen Höning is nagyon közel állt a diadalhoz: 2-0-ra vezetett, ellenfele innen fordított.

A rendkívül fiatal magyar együttes azonban így is kiharcolta a bronzmérkőzés jogát, sőt, a harmadik helyért 3-1-re felülmúlta Bosznia-Hercegovinát. A bosnyákok ellen Tadissi, Szegedi bizonyult jobbnak riválisánál, és végül a Höning David 1:0 arányú győzelmével biztosította be a magyar férficsapat első bronzérmét.

– Nagyon jól teljesített a csapat, mindenki hozta a formáját. Nagy szívvel és lélekkel dolgoztak a fiúk, megmutatták, hogy még sok mindenre lesznek képesek a jövőben. Megyünk tovább, nem állunk meg, de most nagyon örülünk a férfi csapat első Európa-bajnoki érmének – értékelt Ruzsinszki György, a felnőtt válogatott edzője.

Bíztató előjel, hogy a Bakuban megrendezésre kerülő Európa Játékokon induló Tadissi Martial – aki egyben a férfiak csapatkapitánya is – magabiztos versenyzéssel minden mérkőzését hozta.

A versenyzőt a szarvasi szakvezető kiséri el a Magyar Olimpiai Bizottság által is kiemelt fontossággal kezelt sporteseményre. A kontinensolimpián közel 200 sportoló fogja képviselni hazánkat.

A karatesport számait 13-14-én rendezik, a magyar versenyzőért 11.12-től szoríthatunk, ami a Digisport élőben közvetít.

karate.hu – Turák Péter

Elfogytak a könyvek az asztalról

Energiatakarékos LED közvilágítás Szarvas utcáin