in , , ,

Jelentkezz a Légy jó mindhalálig csapatába!

Szereplőválogatást tart a Békéscsabai Jókai Színház. Keressük a legjobb harmincnégy 10-13 éves gyerekszereplőt a Légy jó mindhalálig című musical szerepeire. A válogatás több helyszínen és időpontban valósul meg, ha valamelyikről lemaradtál, se baj, bármelyikre szeretettel várunk.

A jelentkezési lapot kitöltve és saját, valamint szülői aláírással ellátva a szereplőválogatásra hozd magaddal.

2015. szeptember 25. (péntek) 15 óra – szarvasi Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola (5540 Szarvas, Kossuth Lajos u. 7.)

További információ: http://jokaiszinhaz.hu/jelentkezz-a-legy-jo-mindhalalig-csapataba

A válogatás helyszíni regisztrációhoz kötött és érkezési sorrendben történik (az időtartama a megjelentek számától függ), kérjük, a kezdési időponthoz képest 15 perccel érkezz hamarabb.

Sokan emlékeznek – sőt, a mai napig emlegetik – a Jókai Színház 23 évvel ezelőtti Légy jó mindhalálig előadására. Móricz klasszikus műve olyan üzenetet hordoz kicsiknek és nagyoknak egyaránt, melyeket időről-időre elő kell venni, meg kell mutatni.

Ez a musical mindenkihez szól. Nyilas Misi konfliktusba kerül nemcsak a felnőttek világával – ahova vágyik, ahova tartozni szeretne, és amelyben csalódik –, de a gyerekekkel is szembe kerül becsületessége, tisztasága jóhiszeműsége miatt.

Úgy érezzük, ennek a darabnak meg kell mozdítania az egész várost, a megyét! Gyerekeket, szülőket, nagyszülőket, barátokat, szomszédokat. Így hát megmozgatjuk!

Az előadásban tizenhét 10-13 éves gyerekszereplő játszik majd tizenhét szerepet. A zenés daraboknál – kivált, ha gyerekekről van szó – két szereposztással kell számolni. Tehát a harmincnégy legjobb gyerekszereplőt keressük, akiknek jól kell tudniuk énekelni és táncolni, prózát mondani és görkorizni, hiszen ezt is kell majd az előadásban. Nem lesz könnyű feladat kiválasztani őket! Ehhez kérjük az Önök segítségét! Egy egész megyét megmozgató szereplőválogatást – divatos szóval castingot – tartunk, az Önök közreműködésével. Hat helyszínre kitelepül a Jókai Színház, ahol feltérképezzük a jelentkező fiatalok tehetségét. Ellátogatunk Gyulára, Orosházára, Szarvasra, Szeghalomra és Békéscsabán is két helyszínen kínálunk lehetőséget a megmérettetésre, melyekről TV felvétel készül. Békés megye minden kis lakosának lesz megfelelő alkalma megmutatni a tehetségét. A válogatáson előnyt jelent egy szabadon választott vers vagy próza részlet, illetve dal előadása, de nem feltétel. Éneklésre acapella (zenei kíséret nélkül) lesz lehetőség. A válogatás a Békéscsabai Médiacentrum együttműködésével valósul meg.

A neves művészekből álló zsűri, a tehetségkutató műsorokhoz hasonlóan, értékeli a gyerekek produkcióját, majd a döntőben a közönség, a tévénézők is szavazhatnak, hogy melyik karaktert látnák szívesen a színpadon. Segítségünkre lesz a szereplőválogatásban és a zsűrizésben is a tervek szerint a legendás, 23 évvel ezelőtti békéscsabai előadás Nyilas Misije és Doroghy Sanyikája – akiket azóta beszippantott a színház világa –, Sánta László és Szente Vajk.

„Tíz éves koromban a Légy jó mindhaláligban játszottam életem első szerepét, Békéscsabán. Az akkori előadások alatt tapasztaltam meg először azt az eufórikus érzést, hogy nevetnek rajtam a nézők – Doroghy Sanyikát játszottam. Akkor éltem át először, amiért jelenleg is élek: a nézők jókedvre derítését. Azóta is az emberek szájának felfelé görbítéséről szólnak az előadásaim, amelyeket rendezek, és a darabjaim, amelyeket írok” – vallotta Szente Vajk, aki jelenleg a Vesztegzár a Grand Hotelben című előadást rendezi a Jókai Színházban.

A novemberi próbakezdésig megismerjük, és megismerik Önök is, a tehetséges 10-13 éves gyerekeket. A bemutató 2016. januárjában lesz Seregi Zoltán rendezésében a Békéscsabai Jókai Színházban.

Nyilas Misi története olyan alapmű, amely mindig és mindenhol fontos. Olyan erkölcsi kérdésekkel foglakozik, amelyek mai világunkban elhalványulni látszódnak. Márpedig a „jónak lenni mindig” erkölcsi parancsnak át kéne szőni az életünket! Talán nem lenne ennyi szörnyűség, kegyetlenség és aljasság a világban, ha e szerint élnénk. Móricz műve a magyar szellemiség, a magyar lélek, a magyar gondolkodás egyik letéteményese, mint ahogy a Toldi, A kőszívű ember fiai, a Csongor és Tünde, és a sok-sok egyéb alapmű. A Légy jó mindhalálig színpadi változata olyan musical, Kocsák Tibor nagyszerű zenéjével, amely felnő az eredeti műhöz, és dallamaival, valamint Miklós Tibor kiváló dalszövegeivel, elvarázsolja a közönséget.

20150924-szereplovalogatas

Mobilitási Hét: Előtérben az idősek

Strandolás szeptemberben: Fonyódligeten táboroztak a gyakorlósok