in , , ,

Kezdődik a hajsza az utolsó uniós pénzekért

A TOP-ok az önkormányzatok számára a nagyon közeli jövőben kiírásra kerülő pályázatok, aminek keretében mintegy 14 milliárd forint érkezik a megyébe. Ezeknél külön keret lesz a megyei jogú városokra és a megye többi településére. Előzetesen elkészültek azok a felmérések, amikkel a települési igényeket szondázták meg. Ezekhez igazítva készültek el a települési programok, ami alapján a mostani pályázatok kiírásra kerülnek, tudtuk meg Dankó Bélától csütörtökön a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozótermében. Az ügy fontosságát mutatja, hogy, a helyiség megtelt megyei településvezetőkkel, akik még 2020 előtt szeretnének egy új lendületet adni városuknak, községüknek.

– A legfontosabb az, hogy jó programmal, jól megírt pályázatokkal szerepeljenek az önkormányzatok, tehát nem feltétlenül a gyorsaság az, ami számít – válaszolta arra a kérdésünkre Dankó Béla, hogy mi fog számítani, a gyorsaság, vagy a bátorság, vagy mi jelent előnyt ahhoz, hogy sikeresen pályázzon egy teleülés a nyíló programban.
Napokon belül nyilvánosságra kerülnek a pályázatok, amik keretében gazdaságfejlesztésre, három és négy számjegyű utakat érintő útépítésekre, javításokra, energetikai felújításokra és fejlesztésekre, megújuló energiára alapozott beruházásokra lehet majd beadni az elképzeléseket.

– Az utak fejlesztésénél a települési önkormányzat jelzi azt, hogy melyik területen szeretne fejleszteni, és a közúttal közösen tud forrásra pályázni, és a közút fogja megvalósítani azt – árulta el az eddig tudható részletét a valószínűleg egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó témának Dankó Béla. Az érdeklődés egészen biztosan a sokszorosa lesz a rá szánt forrásnak, mert ebben a ciklusban ezt az Unió nem preferálja az útfejlesztéseket, így alig néhány tízmillióról beszélhetünk. Itt inkább saját forrásokat kell majd igénybe venni, ahogy az M44-esnél is.

Szorossá tette a játékvezetés a Hunyadi szombati mérkőzését

Országos karate diákolimpia: 3 arany, 2 ezüst, 2 bronz