in , ,

Minden napra egy ötlet, avagy a mi kiállításunk hulladékokból

Gondoljunk csak bele, amikor a kukába kidobunk valamit, az olyan mintha pénzt dobnánk ki. A legtöbb dolog a szemetes mélyén még használható vagy hasznosítható valamire. Hogy mi lesz belőle, hogyan kel újra életre hulladékunk, erre jó példákat látunk itt a Székely Mihály Általános Iskola dísztermében (Szarvas, Fő tér 3.). Az iskola ezzel a hagyományosan, évente megrendezett kiállítással csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjaihoz.

A 2015-ös év jelmondata: „Hozz ki többet kevesebből!”. Ennek szellemében mutatják be tanulóink, szakköröseink és dolgozóink saját munkájukat, melyek hulladékok felhasználásával készültek. A 365 különböző ötlet mindegyike otthon is elkészíthető használati- vagy dísztárgy. Mi ezzel szeretnénk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy mennyire fontos a hulladékok csökkentése, a pazarló gazdálkodás megfékezése. Figyelnünk kell vásárlási szokásainkra, hulladékaink kezelésére és így környezetünk védelmére.

A kiállítás november utolsó hetében (nov. 23-27.) 8.00-17.00 óráig minden érdeklődő számára nyitott lesz. Belépő személyenként egy darab műanyag kupak, melyet jótékony célra ajánlunk fel.

Szironyné Zsabka Edit szervező

Hatékonyságnövelő fejlesztessél zárja az idei évet a Gallicoop

Több mint 4 millió Ft-ot szavazott meg Csabacsűd a rászorulóknak