Connect with us

Oktatás

Minden napra egy ötlet, avagy a mi kiállításunk hulladékokból

Gondoljunk csak bele, amikor a kukába kidobunk valamit, az olyan mintha pénzt dobnánk ki. A legtöbb dolog a szemetes mélyén még használható vagy hasznosítható valamire. Hogy mi lesz belőle, hogyan kel újra életre hulladékunk, erre jó példákat látunk itt a Székely Mihály Általános Iskola dísztermében (Szarvas, Fő tér 3.). Az iskola ezzel a hagyományosan, évente megrendezett kiállítással csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjaihoz.

A 2015-ös év jelmondata: „Hozz ki többet kevesebből!”. Ennek szellemében mutatják be tanulóink, szakköröseink és dolgozóink saját munkájukat, melyek hulladékok felhasználásával készültek. A 365 különböző ötlet mindegyike otthon is elkészíthető használati- vagy dísztárgy. Mi ezzel szeretnénk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy mennyire fontos a hulladékok csökkentése, a pazarló gazdálkodás megfékezése. Figyelnünk kell vásárlási szokásainkra, hulladékaink kezelésére és így környezetünk védelmére.

A kiállítás november utolsó hetében (nov. 23-27.) 8.00-17.00 óráig minden érdeklődő számára nyitott lesz. Belépő személyenként egy darab műanyag kupak, melyet jótékony célra ajánlunk fel.

Szironyné Zsabka Edit szervező

Népszerű

„LURKÓMOZGATÓ” a Gyakorlóban

Oktatás

Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán) Nagy Róbert , Lakatos Viktória, Lévai Attila (Fotó: Babák Zoltán)

A szeretet arcai versben, prózában és dalban

Színház

„Kinőtt a szárnyunk…” – ballagás a Fő tériben

Oktatás

Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán) Bohóc szórakoztatja a Szarvasi Vízi Színház közönségét (Fotó: Babák Zoltán)

Csodálatos cirkusz

Színház

A rovatot támogatja:

Archívum

2015. november
h k s c p s v
« okt   dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect