in , ,

Állati gyereknap a Körösvölgyi Látogatóközpontban

El nem ítélhető módon, az állatok körül forgott a gyereknap is a Körösvölgyi Állatparkban. A hangsúly az interaktivitásra és az élményszerzésre tolódott, amelyben nagy szerepet játszott a bejáratnál tornyosuló, a nemzeti park címerállatát ábrázoló ballon. A „óriástúzok” közvetlen a szomszédságában népi játékokat lehetett kipróbálni, egy fotóparaván mögül kikukucskálva pedig a gyerekek azt is átélhették, hogyan néztek volna ki egykoron pásztoröltözékben.

Az egész napos program a park legnagyobb sztárjainál, az európai bölényeknél kezdődött. A korábban ébredők almával és répával etethették őket, miközben számos hasznos információt – köztük egy titkot is – elárult róluk a látogatóközpont vezetője.

– Már régóta terveztük, hogy kijövünk, mivel folyamatosan figyelemmel követtük a kisállatok születését – mondja Asztalos Ágnes, egy 2 éves kisfiú édesanyja. A bölénnyel kapcsolatban még nem sok élménye van a fiamnak, tréfásan azt mondtuk neki, hogy olyan, mint egy nagy boci. Fontosnak tartom, hogy testközelből ismerkedjen az állatokkal, és megtanulja, mit szabad, és mit nem. Tetszett neki a nagy állat, szerintem ő dobálta be neki a legtöbb ennivalót.

De még közelebb is férkőzhettek a látogatók az állatokhoz. Az egyik ketrecben kecske, nyuszi és báránysimogató várta a gyerkőcöket, akik közül a tapsifüles volt a legengedelmesebb. A többiek megközelítéséhez némi gondozói segítségre volt szükség, mivel csak nemrégiben kerültek beszerzésre.

– Már korábban is jártam itt, és nagyon tetszett. Otthon is sok állatot tartunk: kutya, macska, csirke vesz körbe bennünket, talán a kisfiam részben ezért is szereti őket annyira. Most is szinte minden ketrecnél leragad – mondja séta közben egy vidékről érkező család.

A túra végén a legtöbben a póninál és a közelmúltban átadott Kölyök-Zug játszótéren kötöttek ki, ahol a szülők egy kicsit megpihenhettek, a gyerekek pedig újabb kalandokba vethették bele magukat.

– Örülök, hogy kijöttünk, mert a játszóteret még én sem láttam. A nagyobbiknak az tetszett a legjobban, a kisebbik pedig a vízimadaraktól tudott nehezen elszakadni – árulja el a kellemes délelőtti program végén a 8 éves Emma és a 4 éves Alma anyukája.

A jutalom a nap végén foglalkoztató füzet és apróbb ajándékok formájában érkezett, amik remélhetőleg még sokáig emlékeztetnek mindenkit a mozgalmas kikapcsolódásra.

Vélemény, hozzászólás?

Elkezdődött: keresik az M44-es kivitelezőjét

Folyók völgye összeköt – Vajdások Erdélyben