in , ,

Vajdás diákok sportsikerei

Nagy Béla
Nagy Béla

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai rendszeresen, sikerrel szerepelnek a különböző tanulmányi versenyeken. De a tanulás mellett iskolánk diákjai közül sokan a sportban is jeleskednek. Vannak, akik a város különböző sportegyesületeiben, vannak, akik iskolai keretek között készülnek a sportversenyekre.

Az utóbbi napokban nagyon sok örömteli hír érkezett hozzánk az elért szép eredményekről.

Februárban került megrendezésre a megyei úszó diákolimpia, ahol több tanulónk is első helyen végzett, ezzel jogot szerezve az országos döntőben való szereplésre. Gubucz Gábor (11.B) 100m mellúszásban, Szécsi Edina (10.B) 100m hátúszásban képviselheti iskolánkat az országos döntőben. Szintén döntőbe verekedte magát a 4×50 m-es gyorsváltó: Szécsi Edina (10.B), Körösfalvi Dóra (10.A), Pályi Petra (9.C), Gerzsenyi Luca (10.B). A felkészítő edzők Gácsi Ágnes és Zalán Csaba.

Az asztaliteniszezők már túl vannak az országos döntőn. Itt is szép eredmények születtek. Bakos Nikolett (12.J) 3. helyezett, Nagy Béla (11.B) 1. helyezett lett a Karcagon megrendezett Országos Diákolimpián. Edzőjük Fest Attila.

Szintén a közelmúltban kaptuk az örömteli hírt, hogy Opavszki Márk 9. C osztályos tanulónk elnyerte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által kiírt Kolonics György Ösztöndíjat. Így ő lehet az ország 5 ifjú tehetsége közül az egyik, aki a támogatás segítségével készülhet a következő versenyszezonra. Edzője Nyerges Attila.

Természetesen nem zajlik le úgy sárkányhajó verseny sem az utóbbi időkben, hogy a vajdás diákok ne jeleskedjenek. Így volt ez a II. Szarvasi Medencés Sárkányhajó Bajnokságon is, ahol iskolánk tanulói közül több mint 20 diák szerepelt a középiskolás korcsoportban eredményesen, első, illetve második helyezést szerezve. Ezt a sportot iskolai szinten is igyekszünk népszerűsíteni, a mindennapos testnevelés keretében is választhatják a tanulók. Bízunk benne, hogy ez is hozzájárul ahhoz, hogy a sportág egyre népszerűbb a fiatalok körében. Edzőjük Szító Szabolcs és Nyerges Miklós.

De ott vannak diákjaink a jégkorong, az aerobic, kajak és egyéb versenyeken is. Ez azért is dicséretes, mivel a tanulók iskolai elfoglaltságuk mellett szabadidejükből áldoznak a sportra igen sok időt és energiát.

És természetesen nem ért véget a sor, mivel nagy kedvenceink, a röplabdások még ezután kezdik meg a versenyszezont Csilik Attila testnevelő segítségével. A korábbi évekhez hasonlóan az idén is jó eredményekre számítunk.

Köszönjük a testnevelőknek, és az egyesületi edzőknek az elvégzett munkát, és további szép eredményeket kívánunk nekik és tanítványai(n)knak.

Kitajkáné Szántai Mária igazgató

Gaál Roland és dr. Takács Árpád

Szarvason járt a Békés Megyei Kormányhivatal új főigazgatója

Megszűnik több közigazgatási ügyintézéshez kapcsolódó illeték és díj