in , ,

Benkás testvérpár az országos döntőben

Szpisjak Zsófia és Szpisjak Bence
Szpisjak Zsófia és Szpisjak Bence

A matematikát kedvelő diákok számára elkezdődtek a tavaszi versenyek. Iskolánk tanulói részt vettek a 28. Zrínyi Ilona Matematikaversenyen, amin nagyon szép eredmények születtek. Az ötödik osztályos Szpisjak Zsófia megyei első helyezett lett, így ő képviseli megyénket az országos megmérettetésen áprilisban Debrecenben. Zsófi már rutinos versenyzőnek mondható, mert az elmúlt tanévben negyedikesként is részt vett az országos versenyen Kecskeméten, ahol 27. helyet ért el.

A hatodik évfolyamosok küzdelmét is benkás diák nyerte, Szpisjak Bence nyakába is aranyérem került, így ő is továbbjutott az országos versenyre. A testvérpárnál és szüleiknél már csak felkészítőik voltak boldogabbak. Zsófi tanára Révész Éva, Bence pedig Szabó Józsefné, Anikó néni tanítványa. A verseny szervezői díjazták a legjobban teljesítő tanulók felkészítőit is.

Két nyolcadikos tanulónk is meghívást kapott az eredményhirdetésre, Frankó Dániel 13. Kutas Csaba pedig 14. helyezett lett a megyei fordulóban, felkészítőjük Juhászné Kurucz Edit. Dani az elmúlt héten vett részt az országos Varga Tamás Matematikaversenyen, aminek az eredményét még várjuk.

Az említett tanulók a Jedlik MatFizVersenyen is részt vettek, ahol a Szpisjak testvérek szintén kiválóan szerepeltek és utazhatnak az országos versenyre tanárukkal, Juhászné Kurucz Edittel, Nyíregyházára.

Magunk mögött tudjuk a Pangea többfordulós matematikaverseny első fordulóját, amire sok diák nevezett.

Az elkövetkező időszakban zajlik még iskolánkban a Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny, amire szép számmal jelentkeztek tanulóink.

A tavasz folyamán részt veszünk még az 5-6. évfolyamosokkal a Sárrét Kis Matematikusa versenyen és 7-8. osztályosokkal a Nemzetközi Matematikaversenyen Mezőberényben.

A Zrínyi verseny középiskolai megfelelője a Gordiusz Matematika Tesztverseny, ahol iskolánk volt tanulói is sikeresen szerepeltek. Jakab Máté 12.osztályos tanuló Bács-Kiskun megyében első helyezett lett, Janowszky Viktória kilencedikesként Csongrád megyében 11. helyezést ért el.

Sok sikert és jó versenyzést kívánunk tanulóinknak!

Révész Éva pedagógus

Lauday Marcell és Komáromi Nikolett

Vajdás sikerek az Ábrahám Örzse Emlékversenyen

Mottó: „Első az egészség! És az egészségügy?”