Menu
in , ,

Ötödik hely a birkózók országos diákolimpiai döntőjéből

2017. március 3-án Soltvadkerten rendezték a kötöttfogású országos diákolimpiai döntőt. A Szarvasi Birkózó Egyesületet Bankó Kristóf és Hajduch Nándor képviselte. Ők harcolták ki az indulási jogot, ahol tisztességesen helytálltak.

Kristóf a 69 kg-osok között mérettette meg magát, ahol egy vereség után búcsúzott is a versenytől. Három hónapja jár birkózni, így messze felülmúlta edzője elvárásait azzal, hogy bejutott a döntőre.

Nándi az 58 kg-osok közt mérte össze erejét és tudását ellenfeleivel, ahol nagyszerűen kezdett, ellenfeleit össze-vissza dobálta egészen az elődöntőig. Ott sajnos megálljt parancsolt neki ellenfele , így a délutáni helyosztók során a bronzéremért küzdhetett  meg. A bronzéremért vívott csatában látszódott Nándin, hogy már fáradt és nem eléggé összpontosít, amit ellenfele kihasznált és betusolta őt, így be kellett érnie az előkelő  5. helyezéssel.

A tavalyi évhez képest (Tóth Patrik országos bajnokság 5. helyezés) ismét sikerült egy szarvasi birkózónak a legjobb 5 közé küzdenie magát a korosztályuk egyik legrangosabb versenyén.

Exit mobile version