Connect with us

Zöld zóna

Már javában zajlik a menetrend szerinti kétnapos húsvéti program a Körösvölgyi Állatparkban

Ma és holnap egész nap családi nyomozásra várják a résztvevőket, aminek során egy rejtélyes zöld tojást kell megtalálni az Anna ligetben. A nyomozásban az állatok is hathatós segítséget tudnak nyújtani a játékban résztvevőknek, árult el részleteket a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark vezetője, Körömi Krisztina, aki hozzátette, esetlegesen rossz idő esetén sem maradnak program nélkül a parkba érkezők.

A délelőtti órákban a kicsiknek szintén tojáskeresést rendeztek a gyógynövényes kertben. A tojásokban kérdések voltak, amikre ha helyesen válaszoltak, akkor ajándékokat kaptak.

A kétnapos ünnep alatt látványetetéseket is tartanak a park munkatársai. Elsőként, ma 10 órától az európai bölényeknek kívántak kellemes húsvétot egy kis almával. 14 órától a nádi farkasok következnek.

Holnap a maival szinte teljesen megegyező programmal várják a látogatókat, azzal a különbséggel, hogy holnap 10 órától a madarak tavi látványetetésen jutnak egy kis csemegéhez, illetve 14 órától a vaddisznók. Az ő karámjuk egyébként is elég mozgalmas most, hiszen két alomnyi csíkos vadmalac szaladgál a látogatóktól karnyújtásnyira.

A húsvéti programok után legközelebb április 22-én, a Föld napján várják a vendégeket a Körösvölgyi Állatparkba, amikor egy Föld-napi tekerésre várják azokat, akik érdeklődnek az árterek élővilága iránt, illetve a halásztelki tanösvényt mutatják be szakvezető segítségével.

Erre a programra a helyszínen is lehet kerékpárt bérelni. Akik tekernek egyet a Földért, nagyon kedvezményesen megtekinthetik az állatpark lakóit is.

Népszerű

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Tegnap megnyitott a Körösvölgyi Állatpark

Turizmus

A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán) A szakorvosi rendelők bejárata (Fotó: Babák Zoltán)

Tájékoztató a szakrendelésekről – 2020. május 15.

Egészségügy

Kecskék és birka az új kisállat-simogatóban (Fotó: Babák Zoltán) Kecskék és birka az új kisállat-simogatóban (Fotó: Babák Zoltán)

Május 15-én nyit a Körösvölgyi Állatpark

Turizmus

Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva) Kós Benedek, Nyerges Áron, Nyerges Attila és Opavszky Márk (Fotó: Hegedűs Éva)

Nincs megállás a kajakosoknál a koronavírus ellenére sem

Sport

A rovatot támogatja:

Archívum

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect