in , ,

Ha újra zsong a tavasz…

Alig akartuk elhinni, hogy megint elröppent egy év! Újra itt az április, tolakszik mögötte a május! Mivel készüljünk a „Tavaszi zsongásra”? Ha ötletben bővelkedünk, szorít az idő. Az elképzeléstől a megvalósításig izzasztó út vezet: sem pedagógus, sem diák számára nincs pihenés. Idén május 11-én tartottuk meg a Fő Téri Általános Iskola hagyományos tavaszi rendezvényét.

A Majtényi-idézet kellemes hangulatát tükrözte a dr. Sinkovicsné Kálmán Edina által megálmodott és elkészített háttérkép.

„Csipkés rüggyel, madárfüttyel köszön rám, köszön rád,
s majd egy reggel, ha víg kedvvel jól megráz egy almafát,
és a fáról, minden ágról szirmok fellege havaz,
földön-égen csodaszépen tündöklik fel a tavasz.”
/Majtényi Erik: A tavasz/

Első műsorszámként az alsó tagozatosok a Doja, a cigánytündér című mesét adták elő, melyből megtudhattuk, hogyan keresett hazát a cigány nép. A történetet Gulyás Lili 7.b osztályos tanuló éneke színesítette. A jelenetet betanította: Jónás Jánosné, Litauszky Zoltánné és Zakar Erika. Megvalósítását segítették az alsó tagozatos tanító nénik, a táncot Ökrös Dániel koreografálta.

Ezután a 7.b osztályosok Willi William Ego című számára táncoltak, amelynek megtanulásában Petőné Babinszky Ágnes osztályfőnök és Filyó Beáta segítette a gyerekeket. Utánuk Gyáni Enikő Romhányi Mercédesz 3.a, Kalocsai Katalin és Lakatos Lehel 2. a osztályos tanulók hangszeres játékát hallhattuk. Köszönjük Vass István, Czibulya Zsuzsanna, Szabados-Tóth Gábor és Iváncsó József felkészítő munkáját.

Öröm a munka: a kerítésfestés klasszikusnak számító jelenetét a Tom Sawyer című regény második fejezete ihlette, Jani Erzsébet állította színpadra. A tánckoreográfia a gyerekek ötleteiből született. Ezután két fekete és két fehér cica következett: Gyáni Enikő, Kovács Zsófia, Kozák Anna és Török Luca 3.a osztályosok öltöttek jelmezt. A Macskák című musical ismerős dallama csendült fel, amire a kislányok modern táncot tanultak meg. Felkészülésüket segítette Gömöri Anikó, Zakar Erika és Melis Erika szülő. A NOX együttes a magyar népzenét modern elemekkel ötvözte. Százszor ölelj még című dalukat az iskola énekkara – 6.a és a 7. b osztály – adta elő Petőné Babinszky Ágnes vezetésével. Az együttes Tűztánc című számára készült a 8.a osztály 2016-os színvonalas farsangi produkciója. Ezt idézték fel most, mintegy búcsúként az iskolától. Felkészítőik voltak: Sándor Márta osztályfőnök, Besenczy Zoltánné Eti néni, az osztály alsós tanítója, Török Brigitta, valamint Ökrös Dániel, a Tessedik Néptáncegyüttes táncosa. A koreográfia a magyar néptánc elemeit tartalmazta. Előadásuk méltó zárása volt hangulatos délutánnak. Köszönjük a kollégák odaadó munkáját, a gyerekek lelkes felkészülését, vendégeinknek – Földesi Zoltán, főtanácsnok úr, Romhányi Tiborné és Jónás Jánosné a Roma Kisebbségi Önkormányzat képviseletében, Sebők László, iskolánk szülői munkaközösségének elnöke -, hogy jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket.

Ismét sikerült kellemesen, jó hangulatban együtt töltenünk – gyerekek, pedagógusok és szülők – az időt. Ilyen gyorsan ideér a következő tavasz is?

Jani Erzsébet

Hódsági Tamás kapta a kamara Dr. Gyalog Sándor Emlékdíj 2016 elismerését

Gaál Roland, dr. Csarnai Judit és Czigléczki Zsolt

Meglepték az ötvenezredik ügyfelet a szarvasi kormányablakban